vrijdag 19 maart 2021

Van Mozart tot Queen

Concert door De Toonkunst en Ascolta

Op zaterdag 19 maart zal het Eindhovens gemengdkoor De Toonkunst en Ascolta samen een concert verzorgen in de concertzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven.

Programma
Op het programma staat koormuziek van o.a. Mozart (ave verum), Bortniansky (cherubic hymn 7), Schumann (zigeunerleben), Verdi (o.a. slavenkoor), Bizet (les pecheur de perles), Sibelius (song of peace), Morricone (nella fantasia), Moore (an Irish blessing), Rutter (for the beauty of the earth), Queen (o.a. bohemian rhapsody), Nilson (Gabriellas sang). De koorzang wordt op piano begeleid door Natalia Tretiakova. Het geheel staat onder leiding van dirigent Vincent Robert.

De Toonkunst en Ascolta
EKV De Toonkunst is het oudste gemengde koor van Eindhoven, opgericht in 1896 en Immaterieel Erfgoed van de gemeente Eindhoven. EGK Ascolta is vanaf 1957 een koor geweest als onderdeel van de personeelsvereniging van de NS. In 1990 zelfstandig verder gegaan als Eindhovens Zang en Operettekoor. Later is de naam veranderd in Eindhovens gemengd koor Ascolta.

Samenwerking
Zoals bijna alle amateurkoren hebben beide koren een terugloop aan leden. Dat is aanleiding geweest om in 2020 nauw te gaan samenwerken en te onderzoeken in hoeverre beide koren kunnen groeien naar een eenheid, waar enthousiasme en plezier in zingen voorop staan. Dit alles werd bemoeilijkt door Covid-19, maar de wil om door te gaan heeft toch vorm gekregen door repetities met Zoom. Nu repeteren we gewoon weer samen, en zijn we klaar om u een mooie muzikale avond te bezorgen.

Dirigent Vincent Robert
Over de dirigent Vincent Robert is meer informatie te vinden op de website: www.detoonkunst.nl

Aanvang: 15.00 uur

Kaartjes € 10,00  (incl. pauzedrankje, excl. € 1,- servicekosten) zijn te bestellen via www.cke\tickets.nl en bij Corrie van der Meijden, email: c.vandermeijden@onsnet.nu  Vanaf   zijn ze online te bestellen.

 

LET OP: iedereen van 13 jaar en ouder heeft een coronatoegangsbewijs en geldig legitimatiebewijs nodig