CULTUUREDUCATIE VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS

Op zoek naar kunstzinnige, culturele activiteiten voor het voortgezet onderwijs? CKE geeft verdiepende CKV-lessen en verzorgde cultuurdagen.

Cultuurdagen bij CKE of op jouw school 

Kunst, cultuur, inspiratie én beleving: het komt allemaal samen tijdens de Cultuurdagen van CKE.  De cultuurdagen zijn ontwikkeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en raken maatschappelijk thema's die aansluiten op hun belevingswereld.  Zowel beeldend, dans, muziek, multimedia als theater komen aan bod tijdens de cultuurdagen. Op creatieve wijze werken we aan de culturele- en kunstzinnige vaardigheden, maar ook de 21-eeuwse vaardigheden. Zoals samenwerken, creatief- en kritisch denken en communiceren. 

Kies uit 2 cultuurdagen 

We hebben twee cultuurdagen ontwikkeld: Global en Fake – Feit – Filter. Beide dagen zoomen in op maatschappelijke thema's, door middel van kunst en cultuur. Een cultuurdag start met een gezamenlijk opening met een introductie op het thema. Daarna worden er groepen gemaakt en zijn er verdiepende workshops, gegeven door enthousiaste kunstvakdocenten. Tot slot sluiten we de dag af met de presentatie van een vlog als gezamenlijk reflectiemoment.

Vloggen als reflectie 

Vloggen is helemaal van nu. Tijdens elke cultuurdag is er ook een workshop vloggen, waarvoor leerlingen zich vooraf in kunnen schrijven. Deze groep maakt een verslag van alle facetten van de cultuurdag en presenteert dit tijdens de gezamenlijke afsluiting aan de hele klas.  Aan de hand hiervan wordt, onder begeleiding van een theaterdocent, op een interactieve manier gereflecteerd op de dag.   

Hieronder lees je meer over de Cultuurdagen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op via onderwijs@cke.nl of bel 040 216 32 45.

 

Cultuurdag Global

Wereldburgerschap staat centraal tijdens deze cultuurdag. We leven in een samenleving waarin oog voor elkaars overeenkomsten en respect voor elkaars verschillen belangrijk zijn. Leerlingen maken deze dag kennis met creatieve cultuuruitingen van over de gehele wereld  Wil je een dag organiseren waarbij leerlingen kennismaken met andere culturen?  Kies dan voor Cultuurdag Global. Hieronder zie je de workshops die passen bij de Cultuurdag Global: 

Cultuurdag Global | 6 workshops | 90 leerlingen | € 1950 | Iedere leerling volgt 2 workshops

Cultuurdag Fake - Feit - Filter

De online wereld wordt steeds belangrijker in het leven van jongeren. Tijdens de Cultuurdag Fake Feit Filter gaan leerlingen aan de slag met kunst, technologie en mediawijsheid. Is iets echt (feit), nep (fake) of gemanipuleerd (filter)? Leerlingen maken kennis met het thema burgerschap, door middel van creatieve kunstuitingen.

Wil je een creatieve dag organiseren waarbij leerlingen stil staan bij nepnieuws, de sociale identiteit en de filterbubbel? Kies dan voor de Cultuurdag Fake – Feit – Filter. Hieronder zie je de workshops die passen bij de Cultuurdag Fake – Feit – Filter:

Cultuurdag Fake-Feit-Filter | 60 workshops | 90 leerlingen | € 1950 | Iedere leerling volgt 2 workshops

Stel je liever zelf een workshopdag samen?

Ook dat is nog steeds mogelijk.  Je kunt dan kiezen uit de workshops die hierboven vermeld staan. Wij denken graag met jullie mee. Heb je interesse in een van bovenstaande activiteiten, of heb je een ander idee neem dan contact met ons op via onderwijs@cke.nl of bel naar 040 216 32 45.