CULTUUREDUCATIE VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS

Op zoek naar kunstzinnige, culturele activiteiten voor het voortgezet onderwijs? CKE geeft verdiepende CKV-lessen en verzorgde workshopdagen.

Workshopdag bij CKE of op jouw school

We kunnen in overleg een hele projectweek vullen, maar ook een losse workshop(dag). Wij sluiten altijd aan bij de behoefte van de school en bieden verschillende disciplines aan. Denk aan (urban) dans, beeldend, muziek, theater, multimedia en fotografie. In overleg kan de activiteit op maat worden aangepast op een thema van de klas of de school bijvoorbeeld de Dag van de Taal.

Onze activiteiten zijn prima in te vullen als kunstweken of als onderdeel van het CKV-programma. De kosten van workshops bedragen €65 per lesuur exclusief materiaalkosten en reistijd. De CKE-docent past het taalgebruik en de theorie aan, aan het begrips- en inlevingsvermogen van de doelgroep.

Hieronder een overzicht van onze workshops. Heb je een ander idee? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Projecten voor VO-bovenbouw

In schooljaar 2022-2023 bieden we 4 projecten aan die toegespitst zijn op de bovenbouw in het voorgezet onderwijs, VSO/VMBO/havo/vwo. Deze projecten zijn een combinatie van kennis over bepaalde aspecten van een kunstvak, het zelf ervaren hiervan door aansluitende actieve lessen, en reflectie op dit traject. De lessen vinden bij voorkeur plaats in een grote ruimte bij CKE; een omgeving waar kunst en cultuur voelbaar aanwezig is. Zo wordt in deze projecten gewerkt aan de doelen van CKV; ‘het kennismaken met de professionele wereld van kunst en cultuur, door actief deel te nemen aan culturele activiteiten en daarop te reflecteren’.

De CKE-docent past het taalgebruik en de theorie aan, aan het begrips- en inlevingsvermogen van de doelgroep.

Contact

E-mailadres: onderwijs@cke.nl
Telefoonnummer onderwijs: 040 216 32 45

Contactpersonen

  • Dinie van Rossum, coördinator cultuuronderwijs
    Werkdagen: maandag en donderdag, dinsdag- en vrijdagochtend
  • Xavier Scheepers, coördinator cultuuronderwijs
    Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdagochtend