maandag 1 november 2021

Winnaars Eindhoven Cultuurprijs 2021

Meneer Rick wint Rabo Publieksprijs

Theatergroep Wildpark, stadsdichteres Iris Penning en organisator van kinderactiviteiten Meneer Rick hebben vrijdag de Eindhoven Cultuurprijs 2021 gewonnen. De uitreiking vond plaats bij CKE.

Meneer Rick kreeg de Rabo Publieksprijs voor zijn naschoolse opvang in Eindhovense actiewijken. Het programma is zo opgebouwd, dat kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden ontwikkelen. Van samenwerken tot beter communiceren. Voor CKE is meneer Rick natuurlijk geen onbekende. Samen ontwikkelen we een structureel programma voor naschoolse activiteiten. Zo zorgen we ervoor dat nog meer kinderen in Eindhoven de kans krijgen om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Wij zijn dan ook supertrots op onze meneer Rick en feliciteren hem van harte.

Foto: Eindhoven Cultuur

Theatergroep Wildpark kreeg de stimuleringsprijs. Deze theatergroep maakt voorstellingen voor én met jongeren. Zij hebben de ambitie dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om in een veilige omgeving hun creativiteit en artisticiteit te kunnen ontwikkelen.  De jury prijst de professionaliteit en ambitie van Wildpark en vindt de organisatie onmisbaar voor Eindhoven. 

Ook stadsdichteres en singer-songwriter Iris Penning mocht een award in ontvangst nemen. Ze kreeg de waarderingsprijs.  Ze wordt door de jury geprezen voor haar eigenwijsheid en creativiteit. De jury ziet haar als een boegbeeld voor creativiteit, een ware ambassadeur voor de stad en iemand die iedereen weet te inspireren. 

Studio 040 maakte een mooie registratie van de uitreiking. Kijk deze hier terug.