dinsdag 21 juni 2022

“Walk the Walk” op Fellenoord feestelijk geopend

Het fotoproject ‘Walk the Walk’ gaf amateurfotografen de kans een foto tentoon te stellen op een bijzondere plek in Eindhoven. Het resultaat is sinds vrijdag 17 juni te zien op de Fellenoordtunnel.

'Walk the Walk', is een project in het kader van Eindje AAN. Doel is om de zichtbaarheid van de Eindhovense amateurfotografen een impuls te geven en te vergroten. Voor dit project heeft de gemeente Eindhoven de voetgangers- en fietsbrug in het Fellenoordgebied ter beschikking gesteld. De betonnen borders van deze brug zijn aan weerszijde bekleed met zo'n 100 foto’s, gemaakt door amateurfotografen. Het resultaat werd op vrijdag 17 juni feestelijk geopend en blijft zo’n 2 jaar hangen.

Voeten in alle soorten en maten

In februari volgden amateurfotografen een fotografieworkshop “Walk the Walk” o.l.v. fotograaf en CKE-docent Roberto Bogers. De opdracht was om bewegende voeten vast te leggen. Met langslopende Eindhovenaren in de binnenstad als model. Ze werden daarbij uitgedaagd om de diversiteit op te zoeken. Voeten in allerlei soorten en maten, met schoenen, sneakers, hoge hakken, of slippers. Maar wél allemaal dezelfde richting in en in zwart-wit, zodat ze een gevoel van beweging en eenheid creëren. Dat de workshop op carnavalszaterdag werd gegeven, gaf extra kleur aan de workshop én de resultaten. Lees hier het verslag van de fotografen van Ericamera.

‘Tunnelvisie’

Op 16 juni is de Eindhovense kunstenaar Hanneke Wetzer begonnen met het beschilderen van de aanliggende tunnel in opdracht van de gemeente Eindhoven. Het kunstwerk dat Hanneke aanbrengt is geïnspireerd op de voeten van 'Walk the walk' en het werk in wording is te zien tijdens de opening. Ook dit is een project in het kader van 'Tunnelvisie': Als een tunnel of viaduct na verloop van jaren groot onderhoud nodig heeft, wordt deze opgeknapt door middel van street-art. Zo veranderen de tunnels in grote kunstwerken die met hun uitstraling een positief effect op de omgeving hebben.

Eindje AAN

Walk the Walk is een project in het kader van Eindje AAN. Bij Eindje AAN zetten we de amateurkunst in de spotlight en gebruiken we de stad als podium voor verschillende mooie activiteiten, waar iedereen van kan genieten. Kijk voor meer info op www.cke.nl/eindjeaan.
 

 

Walk the Walk

Walk the Walk