Veelgestelde vragen: aanpassing cursusaanbod seizoen 2023-2024

Met ingang van cursusjaar 2023/2024 gaan we ons aanbod veranderen. CKE focust zich vanaf dan uitsluitend nog op groepscursussen. Dit betekent dat we met ingang van 1 augustus 2023 geen individuele muzieklessen meer aanbieden. Hieronder zie je de veelgestelde vragen over deze aanpassing. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stuur dan een mail naar cursusadministratie@cke.nl

 

Waarom stopt CKE met het aanbieden van individuele muzieklessen? 

In Eindhoven is het cursusaanbod de laatste jaren zowel in de breedte als kwalitatief flink gegroeid. Hierdoor concurreert CKE met kwalitatief vergelijkbaar aanbod van individuele docenten en private scholen. CKE kiest ervoor zich niet langer te richten op aanbod dat ruim vertegenwoordigd is in de markt. Dat betekent dat individuele muzieklessen met ingang van 1 augustus 2023 niet meer door CKE worden aangeboden. Hiervoor verwijzen wij naar geselecteerde partners die zelfstandig individuele muzieklessen aanbieden, binnen en buiten CKE. CKE gaat een samenwerking met hen aan. CKE blijft groepscursussen aanbieden en breidt haar aanbod en doelgroepen verder uit. Daarbij gaat het om kennismaken, oriĆ«nteren en verdiepen in de kunstdisciplines muziek, dans, theater, beeldend, fotografie, multimedia, musical en woordkunst. 
 

Blijft CKE wel bestaan?

Ja, CKE blijft bestaan. CKE wil alle inwoners van Eindhoven de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dit doet CKE met cursussen en workshops, activiteiten in het onderwijs, het ondersteunen van amateurkunst en culturele projecten in de wijken. Dat wil CKE ook in de toekomst blijven doen en kiest daarom voor het aanpassen van het cursusaanbod; meer groepscursussen voor diverse doelgroepen en de mogelijkheid om individuele muzieklessen te volgen via samenwerkingspartners.
 

Ik volg al jaren muziekles bij CKE. Waar moet ik nu heen?

CKE gaat samenwerken met geselecteerde samenwerkingspartners die zelfstandig individuele muzieklessen aanbieden, binnen en buiten CKE. Je hebt straks de mogelijkheid om muziekles te volgen bij een van deze partners. Zodra we hier meer informatie over hebben, delen we dit op onze website. Ook zijn er diverse mogelijkheden om individuele muziekles bij een andere aanbieder te volgen. Denk aan particuliere muziekdocenten of muziekcollectieven. 

Wil je muzieklessen bij CKE blijven volgen, dan kun je aanmelden voor een groepscursus of deelname aan band, koor of orkest.  Het precieze aanbod wordt uiterlijk in juni 2023 bekendgemaakt.
 

Ik wil nu al stoppen met mijn muzieklessen. Kan dat? 

Ja, je kunt nu al stoppen met je muzieklessen. Houd rekening met een opzegtermijn van 4 weken. WIl je eerder stoppen dan het eind van het seizoen? Stuur dan een mail met je contactgegevens, de cursuscode of instrument, je docent en je lestijd naar cursusadministratie@cke.nl. Kijk voor meer informatie op deze pagina met inschrijfvoorwaarden
 

Stopt mijn docent met lesgeven en krijg ik dan nog les? 

De individuele muzieklessen gaan door tot aan de zomervakantie. Als je docent voor het einde van het seizoen stopt met lesgeven, krijg je hier persoonlijk bericht over. We proberen een vervanger te regelen, zodat je al je lessen gewoon kunt blijven volgen. Lukt dit niet en heb je al vooruitbetaald, dan krijg je je het geld van de niet gevolgde lessen terug. Vanaf 1 augustus 2023 kun je geen individuele muziekles meer volgen bij CKE.
 

Is al bekend met welke samenwerkingspartners CKE gaat werken?

Nee, dat is op dit moment nog niet bekend. Zodra er meer over bekend is, communiceren we dat op onze website. 


Blijft mijn groepscursus wel bestaan?

Uiterlijk in juni 2023 wordt het aanbod groepscursussen voor 2023-2024 bekendgemaakt op onze website. Je kunt dan zien of jouw cursus ook volgend cursusjaar wordt gegeven.