Veelgestelde vragen: aanpassing cursusaanbod seizoen 2023-2024

Met ingang van cursusjaar 2023/2024 gaan we ons aanbod veranderen. CKE biedt vanaf dan alleen   groepscursussen aan. Dit betekent dat er met ingang van 1 augustus 2023 uitsluitend individuele muzieklessen in ons pand aangeboden worden via samenwerkingspartners, en dus niet via CKE zelf. Een overzicht van alle partners vind je op www.cke.nl/partners. Deze pagina wordt geleidelijk uitgebreid. Via deze pagina kun je je ook inschrijven voor de lessen. 

Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stuur dan een mail naar cursusadministratie@cke.nl.  

Waarom stopt CKE met het aanbieden van individuele muzieklessen? 

In Eindhoven is het cursusaanbod de laatste jaren zowel in de breedte als kwalitatief flink gegroeid. Hierdoor concurreert CKE met kwalitatief vergelijkbaar aanbod van individuele docenten en private scholen. CKE gaat zich daarom richten op groepslessen en het creëren van aanbod voor een breder en divers publiek.  

Dit betekent dat er met ingang van 1 augustus 2023 uitsluitend individuele muzieklessen in ons pand aangeboden worden via samenwerkingspartners, en dus niet via CKE zelf. Een overzicht van alle partners vind je op www.cke.nl/partners. Via deze pagina kun je je ook inschrijven voor de lessen. CKE blijft groepscursussen (vanaf 2 deelnemers) aanbieden. Zowel voor de kunstdisciplines muziek, dans, theater, beeldend, fotografie, multimedia, musical en woordkunst. 
 

Tot wanneer kan ik mijn lessen blijven volgen?

Tot en met het einde van het seizoen 2022-2023 kun je je lessen blijven volgen bij jouw huidige docent. Het kan zijn dat jouw docent samenwerkingspartner wordt van CKE. In dat geval kun je je voor het nieuwe seizoen bij hem of haar inschrijven. Een overzicht van de partners vind je hier. Deze pagina wordt geleidelijk uitgebreid.  

Indien je docent eerder stopt met lesgeven of ziek is, krijg je hier persoonlijk bericht over. We proberen dan een vervanger te regelen, zodat je je lessen gewoon kunt blijven volgen tot aan de zomervakantie. Waar mogelijk zullen wij zoveel mogelijk inhaallessen inroosteren. Lukt dit onverhoopt niet en heb je al vooruitbetaald, dan krijg je je het cursusgeld van de vervallen lessen terug na afloop van jouw cursus. Vanaf 1 augustus 2023 kun je uitsluitend individuele muzieklessen volgen via één van de samenwerkingspartners. 

Ik wil nu al stoppen met mijn muzieklessen. Kan dat? 

Ja, je kunt nu al stoppen met je muzieklessen. Houd rekening met een opzegtermijn van 4 weken. Wil je eerder stoppen dan het eind van het seizoen? Stuur dan een mail met je contactgegevens, de cursuscode of instrument, je docent en je lestijd naar cursusadministratie@cke.nl. Kijk voor meer informatie op deze pagina met inschrijfvoorwaarden. 

Is al bekend met welke samenwerkingspartners CKE gaat werken?

Op deze pagina kun je zien welke muziekdocenten samenwerkingspartner worden van CKE. Zij blijven dus muziekles geven in het CKE pand. Je kunt je inschrijven door contact op te nemen met de docent.  

De pagina met samenwerkingspartners wordt de komende periode uitgebreid. We streven ernaar om uiteindelijk voor elk instrument met 1 partner samen te werken. Op dit moment is nog niet voor ieder instrument al een partner gevonden.  


Wanneer wordt het nieuwe cursusaanbod 23-24 bekendgemaakt? 

Het cursusaanbod voor 2023-2024 is te vinden op deze pagina. Het aanbod wordt de komende periode geleidelijk uitgebreid. Achter de schermen zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen en workshops die creativiteit voor iedereen toegankelijk maken. Daarvan krijg je nu alvast een tipje van de sluier, maar nog niet alles is klaar dit seizoen. Het aanbod is daardoor kleiner dan normaal, maar het is het wachten waard. Dat beloven we!