Vacature: Vrijwilliger Muziekbeleving

Vrijwilliger gezocht 

Ben jij een muzikale vrijwilliger met hart voor mens  & muziek ?  

    
Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?     

 Voor onze cursus “Onbeperkt Muzikaal” op maandagavond zoeken wij een Muzikale vrijwilliger.  Heb je interesse? Mail dan je cv naar sollicitatie@cke.nl

 

Dit ga je doen

  • Je ondersteunt de muziekdocent van de cursus Muziekbeleving.  
  • Je helpt de cursisten, dit zijn jongeren en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is fijn als je ervaring hebt met deze doelgroep.  
  • Je werkzaamheden zijn gekoppeld aan de planning van de cursus, je bent aanwezig volgens een vast rooster.  
  • De cursisten ontvang je gastvrij en helpt ze tijdens de les, geeft bijvoorbeeld de juiste instrumenten aan, en helpt (daar waar nodig is) de docent met de werkzaamheden tijdens de les. 

Een schets van de les:

We zitten in een halve cirkel, zodat iedereen elkaar kan zien en contact heeft met elkaar. We beginnen met een openingslied. Daarna gaat de les verder met het herhalen van al eerder aangeleerde liedjes en leren we soms een nieuw lied. We wisselen de liedjes af met instrumentale muziekstukken waar de cursisten op verschillende instrumenten kunnen spelen, dit is afhankelijk van het muziekstuk. In het leslokaal hebben we een groot aanbod aan instrumenten o.a.: diverse soorten trommels, tamboerijnen, claves, woodblocks, sambaballen, eitjes, bellen, klankstaven, xylofoons, keyboards, accordeons en een schuiftrombone. Het laatste kwartier wordt er gedanst. In de cursus gebruikt de docent muziek met veel structuur, zodat ze aan de structuur kunnen horen, waanneer er een andere beweging gemaakt moet worden. De les wordt altijd afgesloten met het slot lied: “Dag allemaal tot de volgende keer weer.”   

Wat doet CKE?   

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 Dag, Hartenjagers, Eindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen.  

 Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE.  

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. Wij organiseren regelmatig events, activiteiten, voorstellingen en concerten in ons pand aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en soms op een externe locatie. Onze bezoekers zijn een mix van cursisten, amateurkunstenaars, liefhebbers van kunst en cultuur en spontane bezoekers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag als gastvrouw/gastheer bij events en activiteiten willen ondersteunen of als gastvrouw/gastheer bij onze informatiebalie willen werken. 

Wat heeft CKE jou te bieden? 

Bij CKE hebben we een aantal vrijwilligersrollen:  

  • De All-round vrijwilligers vindt je dagelijks achter de informatiebalie en tijdens evenementen.  
  • De Specialist vrijwilligers zijn bijvoorbeeld de fotografievrijwilligers en muzikale begeleiders bij specifieke doelgroepen. 

Als vrijwilliger kom je bij CKE terecht in een bijzonder gezellig en hecht team. Er zijn vrijwilligers die elke dag vol enthousiasme onze bezoekers aan de informatiebalie te woord staan, er zijn fotografievrijwilligers, kostuum vrijwilligers en muzikale vrijwilligers.  

Vrijwilligers zijn niet alleen attent richting onze bezoekers, maar vooral ook naar onze medewerkers. Dat betekent dat de vrijwilligers buitengewoon collegiaal zijn en oprechte aandacht voor elkaar heel erg belangrijk vinden. 

We bieden je een leuke vrijwilligersrol als muzikale vrijwilliger bij de lessen “Muziekbeleving”. 

Onze Coördinator Vrijwilligers is jouw vaste contactpersoon, samen met de Facilitaire Manager. 

Wat verwachten wij van jou?  

Je beschikt over inlevingsvermogen, geduld en enthousiasme om met alle deze doelgroep te werken. 

Je beseft dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Je vindt het leuk om in een creatieve omgeving te werken en vindt het fijn om ook samen te werken. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!  Is de functie van muzikale vrijwilliger bij de lessen “Muziekbeleving” jou op het lijf geschreven? Kom dan als vrijwilliger bij CKE werken! 
  

Wil je nog meer weten over de functie?    
Dan kun je contact opnemen met Lindsey van Bree, Coördinator vrijwilligers. Haar mailadres is lindsey.vanbree@cke.nl  en haar telefoonnummer is 040-216 32 63. 

Enthousiast en wil je solliciteren?    

Dan nodigen wij jou uit om een e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl.