Ben jij een Gastvrouw of Gastheer (vrijwilliger) met hart voor kunst & cultuur?

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven en om onze bezoekers gastvrij te ontvangen bij hun bezoek, tijdens een event of activiteit zoeken we een aantal

 

Gastvrouwen of Gastheren (vrijwilliger)

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen.

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE.

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. Wij organiseren regelmatig events, activiteiten, voorstellingen en concerten in ons pand aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en soms op een externe locatie. Onze bezoekers zijn een mix van cursisten, amateurkunstenaars, liefhebbers van kunst en cultuur en spontane bezoekers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag als gastvrouw/gastheer bij events en activiteiten willen ondersteunen of als gastvrouw/gastheer bij onze informatiebalie willen werken.

Wat ga je doen als gastvrouw of gastheer bij events of activiteiten?  

Bij een aantal (grootschalige) events zoeken wij een vrijwilliger die onze bezoekers gastvrij ontvangt en onze Coördinator Evenementen ondersteunt tijdens het event. Events zullen vaak op avonden of in het weekend plaatsvinden. De Event-gastvrouw/gastheer werkt altijd ter ondersteuning van de Coördinator Evenementen van CKE. Deze zal je ook briefen voor het event en voor vragen gedurende het event kun je bij hem of haar terecht. Afhankelijk van het soort evenement zullen de taken verschillen. Je kunt denken aan: het ontvangen van bezoekers; je bent het visitekaartje van CKE, het scannen van entreetickets, verstrekken van informatie aan onze bezoekers, verwijzen en/of begeleiden van bezoekers, ondersteunen bij de horeca, verkopen van entreetickets of consumptiebonnen en het verrichten van hand- en spandiensten ter ondersteuning van de Coördinator Evenementen van CKE. Je bent flexibel beschikbaar voor events of activiteiten die ingepland worden bij CKE. Deze zijn meestal een paar weken van te voren bekend en soms zijn er last minute verzoeken.

Wat ga je doen als gastvrouw of gastheer bij de informatiebalie?

Voor onze bezoekers is de informatiebalie vaak het eerste wat ze zien bij binnenkomst van CKE. Voor deze informatiebalie zoeken wij enthousiaste gastvrouwen en gastheren die deze bezoekers klantvriendelijk te woord staan. Onze balie is bezet van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Je ontvangt onze bezoekers en bent het visitekaartje van CKE, je verstrekt informatie aan (voornamelijk) bezoekers, maar soms ook aan medewerkers van CKE. Dit doe je vanuit jouw werkplek achter de balie, zowel persoonlijk als telefonisch. Je beantwoordt vragen en helpt onze bezoekers op weg binnen CKE. Je werkt vaak alleen bij de balie, maar je kunt altijd terugvallen op een vaste medewerker van CKE voor meer inhoudelijke vragen. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur neem je ook telefoontjes aan die binnenkomen op ons algemene telefoonnummer. Je beantwoordt de vragen of helpt de bellers verder, bijvoorbeeld door ze door te verbinden met een medewerker. Daarnaast verricht je licht administratieve werkzaamheden ter ondersteuning van de balie. Je bent ten minste 2 dagdelen van vier uur per week beschikbaar waarvan minimaal één in de avond. Een dagdeel kan in de middag of avond zijn. We werken met een vast rooster, met een buddy-systeem en soms val je in bij ziekte op een ander dagdeel. We zoeken op dit moment vooral vrijwilligers die beschikbaar zijn in de avonden (17.00-20.00 uur) en zaterdag (9.00-14.00 uur). Je bent uitermate gastvrij, flexibel, zelfstandig, representatief en communicatief vaardig. Je bent digitaal vaardig. Spreek je ook een woordje Engels? Dat komt zeker van pas. 

Wat verwachten wij van jou? 

  • Je bent uitermate gastvrij, flexibel, zelfstandig, representatief en communicatief vaardig 
  • Je beseft dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Je vindt het leuk om in een creatieve omgeving te werken en vindt het fijn om ook samen te werken. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!  Is de functie van gastvrouw of gastheer jou op het lijf geschreven? Vind jij het belangrijk dat gasten zich op hun gemak voelen en gastvrij worden ontvangen? Kom dan als vrijwilliger bij CKE werken!

Wat mag jij van ons verwachten?

  • We bieden je een leuke flexibele vrijwilligersrol als gastvrouw/gastheer bij evenementen of bij de informatiebalie in een creatieve en culturele omgeving. 
  • Onze Coördinator Vrijwilligers is jouw vaste contactpersoon, samen met de Hospitality Manager.
  • We werken met een spaarsysteem. De punten die je spaart met jouw gewerkte uren, kun je o.a. gebruiken voor korting op onze cursussen en activiteiten.
  • Regelmatig leuke extra’s, zoals uitnodiging voor de medewerkersbijeenkomsten van CKE, medewerkersborrel en (informele) bijeenkomsten met de andere vrijwilligers die voor CKE actief zijn.

Wil je nog meer weten over CKE?

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je bij de downloads onze strategie 2021-2024 en meer relevante verslagen. 

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met Lindsey van Bree, Hospitality Manager. Haar mailadres is lindsey.vanbree@cke.nl  en haar telefoonnummer is 040-216 32 63. Download de vacature (pdf).

Enthousiast en wil je solliciteren?

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.