Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?    

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven, zoeken we een inspirerende en ondernemende    

Cultuuraanjager (0,9-1,0 FTE)   

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 Dag, Walk the Walk en Circus Farfalle  Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE een ruime keuze in allerlei cursussen en workshops voor de vrije tijd in alle kunstdisciplines. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE. In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.  

Hoe ziet jouw week eruit? 

In de ochtend start je de dag op met een kop koffie en kijk je in je agenda welke afspraken je deze week hebt. Vanmiddag zit je samen met je projectteam om je ideeën en doelstellingen te delen over hoe je een participatieproject vorm gaat geven. Jij bent verantwoordelijk voor het indienen van de subsidieaanvraag zodat je de middelen hebt om het project uit te kunnen voeren. De dag erna brainstorm je over de visie over het binnen en naschoolse programma. Dit doe je samen met je collega’s coördinatoren onderwijs en amateurkunst. Eind van de week staat er een afspraak met de buurtaanjagers en gebiedscoördinatoren om uitgevoerde activiteiten te evalueren. Samen bespreek je of de doelstellingen zijn behaald en stelt deze eventueel bij.  

Hoe ziet de afdeling eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld.  Binnen de afdeling Projectorganisatie en advies zijn de Cultuuraanjagers, Coördinatoren Amateurkunst, Coördinatoren Cultuuronderwijs en Coördinator Talentontwikkeling werkzaam. De Innovatiemanager geeft leiding aan de afdeling. Zij verrichten adviserende, ondersteunende, en/of monitorende werkzaamheden op het gebied van Cultuureducatie, Amateurkunst en Cultuurparticipatie. Je werkt hierbij nauw samen met externe vertegenwoordigers van gemeente, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties. 

Wat ga je het eerste jaar doen? 

In het eerste jaar ga je aan de slag binnen grote projecten waarbinnen je verbindingen legt tussen de drie strategische pijlers, cultuurparticipatie, amateurkunst en cultuureducatie. Samen met je collega’s ben je actief betrokken bij community building, participatieprocessen, creëren van podium voor het gehele amateurkunstveld, placemaking op ‘lastige’ plekken, educatie en gebiedsontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, aansturen uitvoeren en verantwoorden van projecten op tactisch niveau. Jij en je collega’s zijn altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Je ziet kansen, werkt in co-creatie met inwoners, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties en zet je netwerk in. Onze pay-off ‘Creativiteit voor iedereen’ draag jij uit. Je bent aanjager, ontwerper en verbinder. Samen met je collega’s ontwikkel je organisatie breed beleid en processen op het gebied van de drie strategische pijlers. Je hebt een informerende en adviserende rol naar de innovatiemanager voor de ontwikkeling van missie, visie en strategie. In overleg vervang je de innovatiemanager bij afwezigheid. 

Wat is je functieprofiel?  

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.    

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?  

  • Een relevante HBO opleiding (Social Design, Culturele en Maatschappelijke Vorming, Kunsthogeschool, etc.)  
  • Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele en onderwijsveld en de samenleving op het gebied van cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie 
  • Kennis van en ervaring met fondsen- en subsidiewerving 
  • Heeft een lokaal netwerk op diverse niveaus (kunstenaars, ontwerpers, gemeente, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties)   
     

Wat bieden wij?

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). De functie is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal €4.471,- bruto per maand op basis van een full time dienstverband (36 uur). 
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.  
     

Wil je nog meer weten over CKE?  

Kijk dan vooral op onze website en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.  

Wil je nog meer weten over de functie?  

Dan kun je contact opnemen met onze Personeels- en Salarisadministrateur Kayleigh Beekx, telefoon 040-2163260 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 28 oktober 2022 per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 2 november 2022

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.