Vacature: Cultuuraanjager

0,9-1 fte 

Als cultuuraanjager ben je samen met je collega’s actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, community building en participatieprocessen. Je ontwikkelt door middel van een creatief proces programma’s voor diverse doelgroepen én werkt vanuit de behoeftes die wij ophalen en signaleren. Je werft financieringen om deze creatieve programma’s te ontwikkelen en te realiseren. Je werkt in co-creatie en co-eigenaarschap met verschillende maatschappelijke partners die aansluiten bij de doelgroepen. Benieuwd wat jouw werkzaamheden precies inhouden? Lees dan snel verder en kom erachter of deze baan bij jou past! 

Reageren kan t/m Woensdag 18 oktober 2023 Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we net zoveel raakvlakken als jij? Dan nodigen we je uit voor een kop koffie. Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een casus te maken.  

  

 

Dit ga je doen

Jouw werkdagen zijn gevuld met aanjagen van de ontwikkeling van projecten, producten en diensten en met het leggen van verbindingen tussen de strategische pijlers. Bijvoorbeeld: in de ochtend start je op met een kop koffie en loop je de planning nog eens na, je zit vervolgens met je projectteam samen om je ideeën en doelstellingen te delen voor een het project waar jij projectleider van bent. In de middag zit je samen met de innovatiemanager om de laatste hand te leggen aan het plan van aanpak voor een benefietavond van de Circle of talent. Je hebt zin in morgen want dan heb je een ontbijtsessie met dit keer het thema: impuls voor jongeren. 

Want je praat graag mee, spart en deelt graag je ideeën die je vertaalt naar een subsidieaanvraag  om jouw ideeën voor de missie van CKE te realiseren.  

 

 • Je Initieert, organiseert en realiseert projecten op tactisch en organisatorisch niveau. 
 • Je koppelt doelstellingen uit de culturele sector met andere sectoren, zoals cultuur, onderwijs, wonen, zorg en welzijn en overheid. . Je onderzoekt welke maatschappelijke thema’s spelen, en hoe CKE met cultuur op een positieve manier kan bijdragen. 
 • Je werkt in co-creatie met inwoners, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties.  
 • Je bent aanjager, je stimuleert en ondersteunt nieuwe culturele initiatieven uit de buurt, wijk amaterukunstveld en bijzondere doelgroepen.Je legt vebindingen tussen bestaande en nieuwe activiteiten van CKE.  
 • Je stelt projectplannen en projectbegrotingen op. Ook neem je een actieve rol in het matchen van de passende financiering, waaronder fondsen en partnerbijdragen.Je stuurt een  projectorganisatie aan met  projectmedewerkers en kunstvakdocenten. Op basis van het project stel jij een passend team samen. 
 • Je ontwikkelt programmalijnen voor de strategische pijler Cursussen & workshops samen met de afdeling kunst en creativiteit. Daarnaast ben je betrokken bij ontwikkelen bij andere strategische pijlers van CKE. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen En ziet kansen voor CKE.Je houdt van netwerken en en zet je netwerk in.   
 • Jouw enthousiasme voor de projecten en je werk bij CKE vertaal je naar teksten en beelden voor promotie. Je woont scholingsbijeenkomsten en afdelingsoverleggen bij.  

 

De strategische pijlers uitgelegd 

Als Cultuuraanjager maak je verbindingen tussen de strategische pijlers van CKE:  

Cursussen en workshops     
CKE biedt cursussen en workshops voor een breed publiek in alle kunstdisciplines: muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, multimedia, theater, musical en woordkunst. Lees meer over cursussen en workshops >     
 

Cultuuronderwijs      
CKE biedt lessen in diverse kunstvakken  in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakopleidingen. Op die manier geven we leerlingen de kans om hun creatieve en kunstzinnige vaardigheden te ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Lees meer over cultuuronderwijs >  

Amateurkunst    
CKE is een plek voor amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen. We geven advies over de instandhouding, ontwikkeling en vernieuwing van het amateurkunstveld. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten in samenwerking met het amateurkunstveld en voeren wij de financieringsregelingen Amateurkunst uit. Ook kan het amateurkunstveld gebruikmaken van onze oefen- en presentatieruimtes en verzorgen wij cursussen op maat. Lees meer over amateurkunst >     
 

Cultuurparticipatie      
Bij cultuurparticipatie focussen we op ontmoeting en verbinding van mensen, door middel van kunst en cultuur. Binnen deze activiteiten werken we vaak samen met partners binnen en buiten het culturele veld. Je werkt binnen deze activiteiten met specifieke doelgroepen, zoals ouderen in verzorgingshuizen, kinderen in actiewijken, jongeren met autisme of dak- en thuislozen in een dagbesteding.  

Talentstroom    
De Talentstroom is er speciaal voor kinderen (10 - 13 jaar) en jongeren (14 - 20 jaar) die ervan dromen om professioneel kunstbeoefenaar te worden. De Talentstroom is een verdiepend programma op de lessen die de kinderen en jongeren al volgen. Op die manier leidt CKE de kunstenaars van de toekomst op. Lees meer over de Talentstroom > 

 

Dit ben/heb jij 

 • Je bent innovatief, ondernemend en je houdt van samenwerken.  
 • Je hebt ervaring met projectmanagement met diverse doelgroepen en mensen. Je weet mensen te bewegen. 
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen in het culturele en onderwijsveld en de samenleving op het gebied van cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. 
 • Je hebt kennis en ervaring met fondsen- en subsidiewerving. 
 • Je hebt een lokaal netwerk op diverse niveau’s (kunstenaars, ontwerpers, gemeente, culturele maatschappelijke en onderwijsorganisaties) 
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding ( culturele en maatschappelijke vorming, kunsthogeschool, etc.) 

Bij CKE vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk. Daarom is er veel aandacht en ruimte voor begeleiding, ontwikkeling en scholing. Laten we samen groeien en ontwikkelen!  

 

Dit bieden wij jou 

 • Een functie (0,9 - 1 fte) Cultuuraanjager.  
 • Deze functie is ingedeeld in schaal 10. Je salaris bedraagt maximaal €4571,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kunsteducatie zijn van toepassing. Meer informatie hierover vind je op cultuurconnectie.nl.  
 • Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, waarna wij de mogelijkheid tot verlenging ambiëren.  

Over CKE 

CKE, Cultuur en Kunst Eindhoven. Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans geven om kunst en cultuur te beleven en te beoefenen. Creativiteit is namelijk voor iedereen! We geloven erin dat kunst en cultuur essentieel zijn voor het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Zeker in de regio Eindhoven, die drijft op techniek, design en kennis. Jong en oud kan bij ons terecht voor cursussen, workshops en allerlei andere culturele activiteiten in het onderwijs, de zorg en in buurten en wijken. Lees meer over CKE en volg ons op social media!  

Dit zijn jouw toekomstige collega’s  

Maak alvast kennis met jouw toekomstige collega’s! Je komt terecht in een warm bad, beloofd.  

Meer weten over deze vacature? 

Neem dan contact op met Kayleigh Beekx, onze personeels- en salarisadministrateur. Je kunt haar telefonisch bereiken op 040-216 32 60.  

Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan t/m woensdag 18 oktober  2023 Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we op basis daarvan genoeg raakvlakken? Dan nodigen we je uit tussen 25 en 27 oktober voor een kop koffie. Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een casus te maken waarna we samen hierover in gesprek gaan. We kijken uit naar jouw sollicitatie!