Vacature: Cultuuraanjager

0,9-1 fte 

Als cultuuraanjager ben je samen met je collega’s actief betrokken bij community building, participatieprocessen, creëren van podium voor het amateurkunstveld, placemaking op ‘lastige plekken’ educatie, en gebiedsontwikkeling. Je ontwikkelt projecten voor diverse doelgroepen, in het onderwijs, in de vrije tijd, in de zorg én de wijken. Benieuwd wat jouw werkzaamheden precies inhouden? Lees dan snel verder en kom erachter of deze baan bij jou past! 

Reageren kan t/m woensdag 1 maart 2024 Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we net zoveel raakvlakken als jij? Dan nodigen we je uit voor een kop koffie. Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een casus te maken.  

 

Dit ga je doen

Jouw werkdagen zijn gevuld met aanjagen van projecten, het ontwikkelen van organisatie breed beleid  en verbindingen leggen tussen de strategische pijlers. Bijvoorbeeld; In de ochtend start je op met een kop koffie en loop je de planning nog eens na, je zit vervolgens met je projectteam, samen om je ideeën en doelstellingen te delen voor het Korenproject waar jij de verbinding legt tussen cultuuronderwijs, amateurkunst en de zorg. In de middag zit je samen met je collega’s coördinatoren onderwijs en een aantal docenten voor een brainstorm over een binnen- na en buitenschools programma om een schoolplein opnieuw aan te pakken. Je hebt zin in morgen want dan heb je een afspraak met collega cultuuraanjagers en gebiedscoördinatoren om uitgevoerde activiteiten te evalueren. Je hebt een informerende en adviserende rol naar de innovatiemanager voor de ontwikkeling van missie, visie en strategie. In overleg vervang je de innovatiemanager bij afwezigheid.  

 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, aansturen en verantwoorden van projecten op tactisch niveau.  
 • Je koppelt doelstellingen uit de culturele sector met andere sectoren, zoals cultuur, onderwijs, wonen, zorg en welzijn, overheid, et cetera en onderzoekt aan welke maatschappelijke thema’s projecten een positieve manier kunnen bijdragen. 
 • Je werkt in co-creatie met inwoners, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties.  
 • Je bent aanjager, je stimuleert en ondersteunt culturele initiatieven die door de buurt of wijk worden aangedragen. 
 • Je stelt projectplannen op en -begroting, inclusief fonds- en subsidiedieaanvragen ter financiering van projecten,  
 • Je richt een projectorganisatie in waarvoor je projectmedewerkers werft, selecteert, aanstuurt coached en begeleid. 
 • Je ontwikkelt mede organisatie-breed beleid en processen op cultuureducatie amateurkunst en cultuurparticipatie. 
 • Je bent altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen, waardoor je kansen ziet. 
 • Je houdt van netwerken en en zet je netwerk in.   
 • Je enthousiasme voor de projecten en je werk bij CKE zie je terug in de promotie van je projecten door het schrijven van artikelen, berichten en/of teksten voor social media internet, brochures etc. 
 • Je woont scholingsbijeenkomsten en afdelingsoverleggen bij.  

De strategische pijlers uitgelegd

Als Cultuuraanjager maak je verbindingen tussen de strategische pijlers van CKE:  

 

Cursussen en workshops 

Bij CKE bieden we ontzettend veel cursussen en workshops, geschikt voor alle inwoners van Eindhoven en omgeving. We bieden cursussen en workshops binnen de kunstvakken: muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, multimedia, theater, musical en woordkunst. Je geeft les aan kinderen, jongeren en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Lees meer over cursussen en workshops > 
 

Cultuuronderwijs  
Bij CKE bieden we ook cultuuronderwijs binnen het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakopleidingen. Op die manier geven we leerlingen de kans om hun creatieve en kunstzinnige vaardigheden te ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Je geeft les aan leerlingen van allerlei leeftijden, op verschillende onderwijsniveaus. Lees meer over cultuuronderwijs >  

 

Amateurkunst 

CKE is ook een plek voor amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen. We geven advies over de instandhouding, ontwikkeling en vernieuwing van het amateurkunstveld. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten in samenwerking met het amateurkunstveld en voeren wij de financieringsregelingen Amateurkunst uit. Ook kan het amateurkunstveld gebruikmaken van onze oefen- en presentatieruimtes en verzorgen wij cursussen op maat. Lees meer over amateurkunst > 
 

Cultuurparticipatie  
Bij cultuurparticipatie focussen we op ontmoeting en verbinding van mensen, door middel van kunst en cultuur. Binnen deze activiteiten werken we vaak samen met partners binnen en buiten het culturele veld. Je werkt binnen deze activiteiten met specifieke doelgroepen, zoals ouderen in verzorgingshuizen, kinderen in actiewijken, jongeren met autisme of dak- en thuislozen in een dagbesteding. Lees meer over cultuurparticipatie > 

 

Talentstroom 

De Talentstroom is er speciaal voor kinderen (10 - 13 jaar) en jongeren (14 - 20 jaar) die ervan dromen om professioneel kunstbeoefenaar te worden. De Talentstroom is een verdiepend programma op de lessen die de kinderen en jongeren al volgen. Op die manier leidt CKE de kunstenaars van de toekomst op. Lees meer over de Talentstroom > 

Dit ben/heb jij 

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding (social Design, culturele en maatschappelijke vorming, kunsthogeschool, etc.) en minimaal 2 jaar relevante werkervaring 
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen binnen het culturele en onderwijsveld en de samenleving op het gebied van cultuureducatie, amaterukunst en cultuurparticipatie. 
 • Je hebt kennis én ervaring met fondsen- en subsidiewerving. 
 • Je hebt een lokaal netwerk op diverse niveau’s (kunstenaars, ontwerpers, gemeente, culturele maatschappelijke en onderwijsorganisaties) 
 • Je bent innovatief, ondernemend en je houdt van samenwerken.  

Bij CKE vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk. Daarom is er veel aandacht en ruimte voor begeleiding, ontwikkeling en scholing. Laten we samen groeien en ontwikkelen!  

Dit bieden wij jou 

 • Een functie (0,9 - 1 fte) Cultuuraanjager.  
 • Deze functie is ingedeeld in schaal 10. Je salaris bedraagt daarom maximaal €4809,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kunsteducatie zijn van toepassing. Meer informatie hierover vind je op cultuurconnectie.nl.  
 • Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, waarna wij de mogelijkheid tot verlenging ambiëren.  

Over CKE 

CKE is hét Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans geven om kunst en cultuur te beleven en te beoefenen. Creativiteit is namelijk voor iedereen! We geloven erin dat kunst en cultuur essentieel zijn voor het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Zeker in de regio Eindhoven, die drijft op techniek, design en kennis. Jong en oud kan bij ons terecht voor cursussen, workshops en allerlei andere culturele activiteiten in het onderwijs, de zorg en in buurten en wijken. Lees meer over CKE en volg ons op social media!  

Dit zijn jouw toekomstige collega’s 

Maak alvast kennis met jouw toekomstige collega’s! Je komt terecht in een warm bad, beloofd.  

Meer weten over deze vacature? 

Neem dan contact op met Kayleigh Beekx, onze personeels- en salarisadministrateur. Je kunt haar telefonisch bereiken op 040-216 32 60.  

Word jij onze nieuwe collega? 

Reageren kan t/m woensdag 1 maart 2024 Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we op basis daarvan genoeg raakvlakken? Dan nodigen we je uit voor een kop koffie.  Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een casus te maken waarna we samen hierover in gesprek gaan. We kijken uit naar jouw sollicitatie!