CKE levert in Eindhoven en haar regio een unieke bijdrage door het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Wij geloven in de waarde van kunst en cultuur! Daarom willen we álle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ongeacht hun leeftijd, geslacht, afkomst, opleiding, inkomen, religie of seksuele geaardheid. Dit doen wij volgens de drie strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. Vanuit onze organisatie, die bestaat uit een vaste kern van professionals in alle kunstdisciplines en ondersteunende functies, werken we samen met vele partners in het veld.

De stafafdeling Projectorganisatie & advies vervult de 2e lijnsfunctie op het gebied van cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. De medewerkers zijn direct betrokken bij de vertegenwoordigers van de eindgebruikers. Zij verrichten adviserende, ondersteunende en/of monitorende werkzaamheden ten behoeve van de lijnorganisatie en externe vertegenwoordigers van culturele en maatschappelijke organisaties.

We zoeken voor de afdeling Projectorganisatie & advies een creatieve en verbindende:

 

Cultuuraanjager (0,8 fte)

 

De functie

Als Cultuuraanjager ontwikkel en realiseer je samen met jouw collega’s een CKE-breed beleid op het gebied van cultuurparticipatie. Je bouwt aan en onderhoudt relaties met interne en externe belanghebbenden en legt verbindingen tussen het culturele veld en andere sectoren. Voor jouw collega’s en vertegenwoordigers van culturele en maatschappelijke organisaties ben je een natuurlijke sparringpartner. Je rapporteert aan de manager Projectorganisatie & Advies.

 

Functieprofiel

Onze nieuwe collega voor deze uitdagende functie:

 • heeft een visie op de rol en ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie in de veranderende maatschappij;
 • adviseert de lijnorganisatie en externe vertegenwoordigers op het gebied van actieve cultuurparticipatie;
 • onderzoekt samen met buurtbewoners en partners binnen en buiten de cultuursector aan welke maatschappelijke thema’s kan worden bijgedragen;
 • jaagt aan, stimuleert en ondersteunt culturele initiatieven die door de buurt of de wijk worden aangedragen;
 • bereidt voor, begeleidt, voert uit en verantwoordt cultuurparticipatie projecten in co-creatie met buurtbewoners en partners;
 • stelt projectplannen en –begrotingen op, inclusief fonds- en subsidieaanvragen;
 • werft, coacht en begeleidt projectmedewerkers;
 • communiceert makkelijk en in begrijpelijke taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • is als persoon ondernemend, creatief, authentiek en verbindend.

 

Concreet heb je:

 • Afgeronde HBO opleiding (Culturele en Maatschappelijke Vorming, Kunsthogeschool, etc);
 • Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele veld en de samenleving op het gebied van cultuurparticipatie
 • Kennis van en ervaring met fondsen- en subsidiewerving
 • Lokaal netwerk (inwoners, kunstenaars, ontwerpers, vertegenwoordigers van culturele en maatschappelijke organisaties)

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € 4.276,= bruto per maand op basis van een full time dienstverband (schaal 10).
 • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

 

Solliciteren

Meer informatie over CKE is te vinden op deze website. Informatie over de functie kun je krijgen bij directeur-bestuurder Karin Visser, telefoon 06-15409527.
Wij nodigen je uit om jouw motivatie en cv vóór 29 september 2020 per e-mail te sturen naar CKE t.a.v. Corrie van de Wouw, HR adviseur: corrie.vandewouw@cke.nl.
De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 2 oktober 2020.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs