Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te  beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met  onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in  buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor  Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?  

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te  geven, zoeken we een inspirerende en ondernemende  

Cultuuraanjager (0,9-1,0 FTE)   

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. Wij organiseren regelmatig events, activiteiten, voorstellingen en concerten in ons pand aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en soms op een externe locatie. Onze bezoekers zijn een mix van cursisten, amateurkunstenaars, liefhebbers van kunst en cultuur en spontane bezoekers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag als gastvrouw/gastheer bij events en activiteiten willen ondersteunen of als gastvrouw/gastheer bij onze informatiebalie willen werken.

Hoe ziet jouw dag eruit?  

In de ochtend start je de dag op met een kop koffie en open je de mailbox. Je ziet in de agenda dat je  vanmiddag een afspraak hebt staan met het projectteam van Poptrack, waar jij projectleider van bent.  Met je team ga je het community building concept verder uit werken, en je ideeën delen hoe je de  doelgroep hierin gaat betrekken. In de ochtend heb je een afspraak met een groep  amateurkunstenaars, een kunstvakdocent en een van de coördinatoren onderwijs om een  projectaanvraag te schrijven. Jullie brainstormen over de visie op het binnen en naschoolse  programma en hoe deze kan aansluiten bij het idee om amateurkunstverenigingen, kunstvakdocenten en scholen in verschillende buurten en wijken aan elkaar te verbinden, elkaar te inspireren en samen  gaan werken binnen verschillende disciplines. Ook wordt toegewerkt naar toonmomenten in de  buurten. In je mailbox zie je dat de aanvraag die je hebt gedaan bij Buurtfonds woonbedrijf voor de  buurtspeeldag in Stratum is goedgekeurd. Je deelt dit direct met de groep buurtbewoners in dat  gebied die met dit idee zijn gekomen en een werkgroep hebben gevormd. Je stuurt dan ook de  buurtaanjager in Tivoli een e-mail zodat die ook op de hoogte is wat er in de naastgelegen buurten  gebeurt zodat er verbindingen gelegd kunnen worden tussen zowel bewoners als het professionele,  sociaal- maatschappelijke veld. Eigenlijk heb je nu al zin in morgen, want de presentatie die je gaat doen voor een groep gebiedsontwikkelaars en woningcorporaties over je ideeën en projecten rondom  participatie en placemaking heb je voorbereid en doorgesproken met de innovatiemanager én morgen  aan het einde van de dag mag je weer naar de blackbox voor jouw theaterles. Je hebt namelijk als  medewerker bij CKE ook nog personeelskorting. 

Hoe ziet de afdeling eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en  ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele  veld. De stafafdeling Projectorganisatie & advies vervult de 2elijnfunctie op het gebied van  cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. Zij verrichten adviserende, ondersteunende en/of  monitorende werkzaamheden ten behoeve van de interne organisatie en externe vertegenwoordigers  van culturele en maatschappelijke organisaties. Binnen de afdeling Projectorganisatie & advies zijn  twee cultuuraanjagers, twee projectleiders amateurkunst, twee coördinatoren cultuuronderwijs en één  coördinator talentontwikkeling werkzaam. 

Wat ga je het eerste jaar doen? 

In het eerste jaar ga je aan de slag binnen grote projecten waarbinnen verbindingen liggen tussen de  drie strategische pijlers, cultuurparticipatie, amateurkunst en cultuureducatie. Samen met je collega’s  ben je actief betrokken bij community building, participatieprocessen, creëren van podium voor het  gehele amateurkunstveld, placemaking op ‘lastige’ plekken, educatie en gebiedsontwikkeling. Samen  beleven, creëren, ontwikkelen en leren. Bijvoorbeeld in de gebiedsontwikkeling in Oud Woensel waar  een bestuurlijke focus op ligt. Door middel van een creatief en out of the box participatieproces worden behoeften, verhalen, vragen en ideeën opgehaald bij buurtbewoners, ondernemers en het  maatschappelijk en sociaal domein die samengaan met de maatschappelijke thema’s in dit gebied.  Met deze behoeften, kennis en informatie die opgehaald is, ontwikkel je een visie en maak je een  vertaalslag naar permanente verandering in het straatbeeld waarbij belanghebbenden op  verschillende wijze aanhaken, beleven en meedoen. Je schrijft projectplannen, maakt presentaties stelt begrotingen op en je vraagt fondsen en subsidies aan. Ook zal je gericht zijn op het bereiken van  een grote diversiteit aan mensen in heel regio Eindhoven. Je bent een spin in het web zowel binnen  de organisatie als buiten en je verbindt je netwerk van (amateur)kunstenaars, ontwerpers, artiesten,  buurtbewoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen met elkaar. Onze pay-off Creativiteit voor  iedereen, draag jij uit, je bent aanjager ontwerper en verbinder. Samen met je collega’s ontwikkel je  organisatie breed beleid en processen op het gebied van de drie strategische pijlers, en vervang je in  overleg de innovatiemanager bij afwezigheid. 

Wat is je functieprofiel?  

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.  

Wat is je functieprofiel? 

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.  

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?  

  • Afgeronde HBO opleiding (o.a. Culturele en Maatschappelijke Vorming, Kunsthogeschool); − Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele veld en de samenleving op het gebied van  cultuurparticipatie, amateurkunst en cultuureducatie; 
  • Kennis van en ervaring met fondsen- en subsidiewerving; 
  • Lokaal netwerk (inwoners, (amateur) kunstenaars, ontwerpers, vertegenwoordigers van culturele  en maatschappelijke organisaties; 

Wat bieden wij?

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl).  De functie is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal €4.405,- = bruto per maand  op basis van een full time dienstverband (36 uur). 
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde  tijd.  

Wil je nog meer weten over CKE?  

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en  Beleid vind je meer relevante verslagen.  

Wil je nog meer weten over de functie?  

Dan kun je contact opnemen met Kayleigh Beekx, Personeels- en Salarisadministrateur.  Haar mailadres is kayleigh.beekx@cke.nl en haar telefoonnummer is 040-216 32 60 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 13 juni per e-mail te sturen  naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats rond 17 juni 2022

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.