Vacature: (online) Communicatieadviseur met hart voor kunst & cultuur

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven zoeken we een klantgerichte en accurate  

 

Communicatieadviseur  (0,9-1,0 fte)

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.   

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Finance & Control, Services en de Communicatieadviseur. De Communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van een CKE-brede communicatiestrategie. Je adviseert en ondersteunt de interne opdrachtgevers op het gebied van communicatie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en -activiteiten. Je rapporteert aan de Directeur-Bestuurder.

Functieomschrijving 

De CKE-brede communicatiestrategie is bekend en je gaat verder met de ontwikkeling en realisatie van een online communicatiestrategie voor de verschillende doelgroepen en stakeholders binnen de strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie.

Je vertaalt de online communicatiestrategie naar communicatieacties, beheert en monitort de online communicatiekanalen (intranet, website, narrowcasting, social media).

Je coacht, begeleidt en ondersteunt de verschillende medewerkers bij de wijze van (online) communiceren, het vormgeven van presentaties en speeches. Zo kun je bijvoorbeeld communicatietrainingen aan je collega’s geven en redigeer je hun inspirerende en creatieve verhalen, zodat zij aansluiten bij de communicatiestrategie.

Je adviseert je collega's zowel gevraagd als ongevraagd over uiteenlopende communicatievraagstukken. Je coördineert veel communicatietaken en schakelt met verschillende externe partijen die ondersteunen bij de (online) communicatie van CKE.

Wie ben jij? 

 • We zoeken een communicatieprofessional die zich in korte tijd wegwijs kan maken in de organisatie en affiniteit heeft met kunst & cultuur. Verder:
 • Heb je een passie voor online. Je bent bekend met social media (inclusief het maken van content, de  software en de analysemogelijkheden) en hebt een goed gevoel voor beeld- en taalgebruik;
 • Ben je positief ingesteld, zie je vooral kansen en uitdagingen en geloof je in de missie van CKE;
 • Vind je het leuk om af te wisselen in je werkzaamheden en zelf zaken aan en op te pakken;
 • Kijk je ernaar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!

Wat bieden wij? 

 • Salaris van max. €4.471.- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) (schaal 10 - CAO Kunsteducatie);
 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een geweldige kans om je creativiteit in te zetten ten behoeve van de kunst- en cultuursector in Eindhoven.
   

Wat biedt deze baan jou nog meer? 

 • CKE is volop in beweging. Dit is een prachtige kans om bij te dragen aan die beweging;
 • Veel ruimte voor eigen invulling van de functie, en daarmee ook voor groeien ín de functie;
 • Een fijne werkplek in het hart van de kunst- en cultuursector in Eindhoven;
 • Uren per week: 32 - 36

Enthousiast en wil je solliciteren?  

deze procedure loopt via & selectiebureau We Know People. Voor vragen mag je contact opnemen met Joep van de Voort (06 10 98 71 03) en zij ontvangen graag jou sollicitatie en motivatie via joep@weknowpeople.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.