Ben jij een Communicatieadviseur (32-36 u p/w) met hart voor kunst & cultuur? 

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?  

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven, zoeken we een creatieve, energieke en verbindende

 

Communicatieadviseur  (0,9-1,0 fte)

 

Organisatie   

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.   

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Finance & Control, Services en de Communicatieadviseur. De Communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van een CKE-brede communicatiestrategie. Je adviseert en ondersteunt de interne opdrachtgevers op het gebied van communicatie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en -activiteiten. Je rapporteert aan de Directeur-Bestuurder.

Functie

Wat ga je het eerste jaar doen? 

De strategie van CKE voor 2021-2024 is bekend en je gaat verder met de ontwikkeling en de realisatie van de CKE-brede communicatiestrategie. De volgende stap is het verder uitwerken naar de verschillende doelgroepen. Je coacht, begeleidt en ondersteunt de verschillende medewerkers bij de wijze van communiceren, het vormgeven van presentaties en speeches. Zo geef je communicatietrainingen aan jouw collega’s en redigeer je hun inspirerende en creatieve verhalen, zodat zij aansluiten bij onze strategie via de verschillende kanalen en communicatiemiddelen. Je bent positief ingesteld, je ziet vooral kansen en uitdagingen en gelooft in de missie van CKE. Adviseren over communicatie doe je gevraagd en ongevraagd aan de interne opdrachtgevers. Je hebt ervaring als tekstschrijver en hebt een goed gevoel voor tone of voice voor diverse doelgroepen. Daarnaast vind je het leuk om af te wisselen in je werkzaamheden en ook zelf zaken aan te pakken. Je coördineert veel communicatietaken en schakelt met verschillende externe partijen die ondersteunen bij de externe communicatie van CKE. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!

Hoe ziet jouw week eruit?

De ene dag schrijf je een communicatieplan voor de Dag van de Amateurkunst en de andere dag bespreek je met een cultuuraanjager het persbericht over een mooi nieuw project in de wijk. ’s Morgens coördineer je de verschillende communicatieactiviteiten voor de komende vier weken vanuit de contentkalender. Daarna schrijf je de interne nieuwsbrief en brief je het online marketingbureau over de komende activiteiten. Je hebt volgende week een afspraak met de directeur over de CKE-brede communicatiestrategie. Hiervoor werk je jouw visie en jouw advies uit over de corporate communicatie, marketingcommunicatie en interne communicatie. Je helpt een docent met een promotieplan voor de cursussen. Samen met de Innovatiemanager loop je door de planning van de komende activiteiten en bespreek je de benodigde communicatie-inzet. Tussendoor roept een enthousiaste collega je om te komen kijken bij de nieuwe expositie. Je plaatst er een kort berichtje over op onze socials. Daarna redigeer en plaats je een aantal teksten voor de website en brief je de reclamestudio voor een nieuwe communicatie-uiting. Aan het einde van de dag ga je naar de dansstudio voor jouw dansles. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting.

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat die een relevante hbo-opleiding heeft (communicatie) en actuele kennis van en ruime ervaring met communicatie. Daarnaast heb je een sterke affiniteit met de sector kunst en cultuur. Je beschikt over goede adviesvaardigheden en je maakt een organisatie graag communicatiever. Je hebt een vlotte pen en gevoel voor tone of voice voor diverse doelgroepen. Je bent creatief en een zelfstarter. Je werkt graag samen en beweegt je gemakkelijk door een organisatie heen. Je hebt visie op het vak, bent klantgericht en analytisch van aard. Communicatief ben je sterk.

Aanbod

Een mooie communicatiefunctie in een dynamisch speelveld in een organisatie die in ontwikkeling is. Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). De functie is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal € 4405 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). We bieden een arbeidsovereenkomst aan voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

Inlichtingen en sollicitatie

Leontine Kamps, T. +31 (0) 6 24 37 45 42, E. leontine@ditislicht.nl

Solliciteer direct >