maandag 10 oktober 2016

Theaterproject Vitalis en CKE

Trotse Kameraden krijgt vervolg

Na een succesvolle eerste editie vorig seizoen, zetten Vitalis Woonzorg Groep en CKE in Eindhoven opnieuw de schouders onder Trotse Kameraden, een uitdagend theaterproject voor bewoners van Vitalis en wijkbewoners die daarbij willen aansluiten. Eventuele lichamelijke beperkingen of een gebrek aan theaterervaring vormen geen probleem. Iedereen kan meedoen.

Er zijn drie groepen: in Vitalis Vonderhof, Wissehaeghe/Kortonjo en Wilgenhof, waarbij de laatste twee naar een gezamenlijke voorstelling toewerken.

Vonderhof: Carmina Burana
Vanaf 1 november wordt in Vitalis Vonderhof elke dinsdag van 18.45 tot 20.45 uur gerepeteerd onder begeleiding van regisseur en theaterdocent van CKE Elise Schietecat. De voorstelling Trotse Kameraden wordt onderdeel van de grote, eigentijdse uitvoering van Carmina Burana die in en voor de wijk Vonderkwartier wordt georganiseerd. Hieraan werken ook een koor van buurtbewoners onder leiding van dirigent Jan Snel, Symfonie Orkest Eindhoven en Summa College mee. Het project wordt na 22 repetities afgesloten met een uitvoering op het Lodewijk Napoleonplein én in Parktheater Eindhoven in de zomer van 2017.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, aanmelden kan via w.van.zon@vitalisgroep.nl of www.vitalis.samenuitagenda.nl. Deelname is gratis (geldt alleen voor Vonderhof).

Wilgenhof en Wissehaege/Kortonjo
Vitalis-vestigingen Wissehaege/Kortonjo en Wilgenhof starten ieder een eigen theatergroep op, waarbij wordt toegewerkt naar een gezamenlijke eindvoorstelling in april 2017. Bij Vitalis Wilgenhof gaat Maddy Kok van Krachtvoer Theater de voorstelling regisseren. Er is een kennismakingsbijeenkomst op donderdag 17 november om 10.00 uur. De eerste repetitie is op donderdag 15 december en vanaf januari t/m maart elke donderdag van 10.00 tot 12.30 uur bij Vitalis Wilgenhof. In april wordt voorafgaand aan de voorstelling nog drie maal op zaterdag gerepeteerd. Regisseur en theaterdocent van CKE Anemoon Langenhoff verbindt zich voor dit project aan de locatie Wissehaege/Kortonjo. De repetities zijn vanaf donderdag 3 november wekelijks van 14.00 tot 16.00 uur bij Vitalis Kortonjo.

Per locatie is plaats voor maximaal 15 deelnemers, aanmelden kan via w.van.zon@vitalisgroep.nl of www.vitalis.samenuitagenda.nl. Deelname kost € 47,50 en daarvoor krijgt een deelnemer repetities onder begeleiding van een professionele regisseur, koffie/thee, een einduitvoering op een podium in Eindhoven, een onvergetelijk avontuur én nieuwe vrienden! Voor mensen die niet zelfstandig naar de repetitielocaties kunnen komen, kan Vitalis in overleg een oplossing zoeken.

Downloads
Flyer Trotse Kameraden Vonderhof (Carmina Burana)
Flyer Trotse Kameraden Wilgenhof en Wissehaeghe/Kortonjo

Foto: Hanneke Franssen-Moorren