dinsdag 24 mei 2022

Thomas (9) in halve finale Koninklijk Concertgebouw Concours!

Gefeliciteerd met deze prestatie!

Zaterdag 21 mei stond Thomas Krause in de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2022. Hij speelde Sonatine Opus 20 No. 1 van Friedrich Kuhlau op de piano. Hoe dat klonk, hoor je in de video hieronder. Wij hebben vol trots en bewondering naar hem geluisterd. Wat een optreden!
 

Thomas is 9 jaar en doet mee aan de talentstroom Muziek bij CKE. Daarnaast krijgt hij pianoles van Nicole Krijnen. Al toen hij kon staan heeft hij de liefde voor de zwart-witte toetsen ontdekt.

Koninklijk Concertgebouw Concours

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2022 is dé muziekwedstrijd voor kinderen. Dit jaar vindt alweer de veertiende editie plaats. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar kunnen meedoen in de genres jazz, pop, rock, hiphop of klassiek. Uit 150 inzendingen via YouTube zijn uiteindelijk 12 halvefinalisten gekozen, waaronder Thomas. De jonge finalisten krijgen in ieder geval allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. Daarnaast wint de winnaar een geldbedrag van €1000 voor zijn of haar muzikale ontwikkeling. En natuurlijk de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee. Woensdag 1 juni krijgt Thomas te horen of hij door is naar de finale. Wordt vervolgd…

Update: Thomas is helaas niet door naar de finale. Toch gefeliciteerd met deze geweldige prestatie Thomas!