Tekenles voor kinderen in Eindhoven

Vindt jouw zoon of dochter het erg leuk om te tekenen en wil hij of zij zich daar verder in ontwikkelen? Kijk dan eens naar onze tekencursussen voor kinderen! Wij bieden verschillende tekenlessen voor kinderen van groep 1 t/m groep 8. Benieuwd? Bekijk snel onze tekenlessen voor kinderen!

Een greep uit ons aanbod

Welke voordelen heeft leren tekenen voor kinderen?

Leren tekenen is voor kinderen van grote waarde. Naast spreektaal is beeldtaal namelijk een belangrijke vaardigheid om onder de knie te krijgen. Tekenen kan kinderen namelijk helpen om gedachten en gevoelens te structureren en de eigen fantasiewereld op papier te zetten. Bovendien helpt tekenen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Kortom: het leren tekenen mag zeker niet ontbreken tijdens de ontwikkeling van een kind. Kinderen kunnen bij CKE terecht voor fijne tekencursussen- en workshops. Tijdens deze wekelijkse tekenlessen behandelen de kinderen de verschillende aspecten van tekenen. Je kindje leert allerlei basistechnieken en gaat aan de slag met verschillende materialen. Daarnaast is er ook veel ruimte om samen plezier te maken, zelfstandig te werken en vooral: lekker ontdekken en experimenteren!

Wekelijkse cursus tekenen

Gedurende het hele schooljaar kunnen kinderen bij CKE terecht voor wekelijkse tekencursussen of schilderlessen. Samen met leeftijdsgenoten gaan de kinderen aan de slag met hun eigen tekeningen, waarbij ze uiteraard begeleid worden door de zeer betrokken docent. Het draait tijdens deze tekenlessen allemaal om creativiteit, plezier en het ontwikkelen van je eigen stijl.

Tekenworkshops voor kinderen

In het voorjaar gaan onze korte beeldende kunst-workshops van start, zo ook diverse tekenworkshops voor kinderen. Tijdens deze korte cursussen kunnen zij stap voor stap, op hun eigen tempo, kennis maken met tekenles bij CKE. Het is een laagdrempelige manier om erachter te komen of een gezamenlijke tekenles wel iets voor jouw zoon of dochter is.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Langlopende groepscursussen beeldende kunst zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan exposities, crossovers, en andere initiatieven. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus zijn er verschillende startmomenten door het seizoen heen. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Twijfel je nog over wat je precies wilt leren? Of weet je niet zeker of beeldende kunst iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan. 

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Meer weten?

Enthousiast geworden en wil je graag jouw zoon of dochter inschrijven voor een tekencursus voor kinderen? Of heb je nog wat vragen over een bepaalde tekencursus of tekenworkshop? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Contactformulier