Op weg naar het van Abbe, inclusief tunnelproject
periode eind februari - begin juniTunnelproject/graffiti
Stel je voor... Je kunstwerk de komende 10 jaar op een tunnel in Eindhoven. Onder begeleiding van de bekende graffitikunstenaar Niels Bakkerus en met medewerking van CKE ga je de tunnel Fellenoord-Montgomerylaan (bij de Rabobank) van een gezamenlijk kunstwerk voorzien. Hoe leuk is het om jouw werk daar de komende 10 jaar te zien staan! Top toch? Onder leiding van Niels en samen met de andere deelnemers ga je aan de slag met het bedenken van het thema voor de tunnel, het uitwerken van het totaalconcept en daarna het aanbrengen van het kunstwerk. Dit blijft 10 jaar zitten. Hierbij hoort natuurlijk ook dat je wordt ingewijd in de verschillende graffititechnieken. Ervaring heb je niet nodig, wel zin om er iets moois van te maken. Een kunstwerk waar je nog jaren trots op kunt zijn en waar zeker over gesproken gaat worden.

Workshop Muziek
Stel je voor... Je bent in staat om je eigen muzieknummers te maken en kunt ze als je dat wilt ook nog ten gehore brengen. Dat kan in de workshop muziek. Daarin leer je de mogelijkheden van het muziek maken kennen en ga je aan de slag. In combinatie met andere creatieve workshops binnen de Talenten Expeditie bieden we je ook een podium om ze uit te voeren en te laten horen wat jij gemaakt hebt. Verras anderen met je teksten, je beats, je zang, geef uiting aan je gevoel en leef je muzikaal uit. Heb je al ideeën of teksten in je hoofd of op papier? Neem ze mee en maak er een mooi nummer van. In deze workshop ga je zelf of samen met andere deelnemers aan de slag. Ervaring heb je niet nodig. Je leert de mogelijkheden van muziek maken op de computer kennen, onderwerpen kiezen, teksten schrijven, beats/muziek maken, zang/rap/instrument opnemen, knippen/plakken en mixen/masteren. Wil je ook graag optreden, dan bieden we je een podium bij de opening van de tunnel (zie onderdeel Tunnelproject) en tijdens de openingsavond van de expositie in het Van Abbemuseum. Natuurlijk zorgen we er samen voor dat je goed beslagen ten ijs komt.

Creatief schrijven
Stel je voor... Je hebt een bijzonder verhaal te vertellen en iedereen mag het horen. Want wie schrijft, die blijft. Schrijver, cabaratier en acteur Matthias Valk (CKE) leert je in zijn workshop álles over schrijven. Hoe kies je de goede woorden, hoe neem je de lezer mee in jouw verhaal, hoe zorg je voor verrassing, spanning of ontroering? Ervaring met schrijven is niet nodig, goed kunnen spellen ook niet. In deze workshop gaan we vooral proberen jouw eigen, unieke creativiteit naar boven te halen. En wil je je verhaal graag presenteren? Dan heb je de optie dat te doen in het Van Abbemuseum. Natuurlijk onder begeleiding van Matthias.

Schilderen
Stel je voor... Jouw kunstwerk in het Van Abbemuseum. CKE-docent Miranda van der Zandt neemt je mee in de fascinerende wereld van beeldende kunst. Je leert alles over schilder- en tekentechnieken, composities, materialen en hoe je een interessant onderwerp voor je kunstwerk kiest. Nog nooit geschilderd of bang dat je niet kunt tekenen? Maakt niet uit. Iederéén kan kunst maken, weet Miranda na jarenlange ervaring. Met als kers op de taart: jouw beste kunstwerk, te zien tijdens de expositie in het wereldberoemde Van Abbemuseum!

Documentaire
Het geheel van de Talenten Expeditie (het tunnelproject en de workshops) zal in documentairevorm vastgelegd worden. Zo ontstaat een documentaire over talenten ontdekken en inzetten, wat het met je doet en welke resultaten het oplevert. De documentaire zal worden vertoond tijdens de expositie in het van Abbemuseum.

In het Van Abbe
Vanaf de opening op 4 juni wordt een tentoonstelling ingericht in het Van Abbemuseum. Hier komen kunstwerken te hangen gemaakt door jongeren en andere deelnemers aan de workshops en werken gemaakt door deelnemers aan het Living Museum. Tegelijkertijd wordt ook de documentaire vertoond en kunnen deelnemers aan de workshops hun eigen werk op het gebied van muziek ten gehore brengen en de zelf gemaakte verhalen, gedichten etc. voordragen voor een breed publiek. Neem dat podium en laat je zien!

Wanneer
Alle activiteiten vinden plaats in de periode eind februari tot begin juni 2020. De definitieve data, tijdstippen en locaties van de workshops worden zoveel mogelijk vastgesteld in afstemming met jullie. We kijken naar een aanbod overdag en in de avond. Kom naar de bijeenkomsten om je voorkeur aan te geven of laat het weten bij je aanmelding. Blijf deze website volgen voor definitieve data etc.

Interesse?
Meld je aan bij Ton Feijen: tfeijen@neos.nl of 06-20969895.

Talenten Expeditie 2020 wordt mogelijk gemaakt door CKE en Neos.