maandag 6 december 2021

Start Meijsindebuurt 

Bijzondere samenwerking tussen CKE en Van der Meijs Onderhoud en Renovatie  

Cultuur en bouwen, gaat dat samen? Jazeker! Want Van der Meijs renovatie & onderhoud en Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) hebben iets heel belangrijks gemeen: hart voor de buurten. Inclusieve buurten, waar het prettig wonen is, en waar mensen zich gezien en gehoord voelen. Precies deze gemeenschappelijke ambitie is de basis voor de samenwerking: beide organisaties bundelen hun krachten binnen het nieuwe initiatief: Meijsindebuurt 

Meijsindebuurt  is een samenwerkingsverband waaraan CKE en Van der Meijs elk vanuit hun eigen perspectief en kracht bijdragen, en zo de gezamenlijke impact vergroten. Beide zien de buurten niet als een ‘anoniem product’, maar als een dynamische plek, vol echte mensen, met echte verhalen en wensen.  

Koning voor 1 Dag
Van der Meijs en CKE werkten eerder al samen in het project Koning voor 1 Dag, waarin CKE op zoek ging naar bijzondere buurtbewoners. Van der Meijs maakte daarvoor tien circulaire tronen, die werden gepimpt door basisscholen en verzorgingstehuizen. De tronen gingen op Koningsdag rond in dertig buurten, en waren onderdeel van de act waarbij elke buurtbewoner zich even Koning voor 1 Dag kon voelen. Deze geslaagde samenwerking smaakte naar meer.  

 

Warme winter

Op 18 december gaat de eerste wens in vervulling. De Eindhovense buurt de Oude Spoorbaan wilde graag een sfeervol Kerstplein. We doen dit natuurlijk niet alleen. Samen met Neos en Woonbedrijf gaan we zorgen voor een mooie kerstsfeer op het Frederik Hendrikplein. Cliënten van het dagbestedingscentrum HK1 van Neos ontwerpen en bouwen vrolijke kerstobjecten voor de buurt, samen met ontwerpers Eva Broekhuijse en Miranda van der Zandt. Deze zijn gebouwd van circulair (hergebruikt) materiaal van A. van Liempd Sloopbedrijven BV. De activiteit wordt financieel ook ondersteund door Buurtfonds Woonbedrijf.  

Op 18 december om 16.30 uur openen we het Kerstplein officieel. Het plein is dan in vol ornaat versierd en er zijn artiesten die langs de deuren gaan. Het plein blijft tot begin januari in kerstsferen.   

Foto's: Hildegard Hick