maandag 28 november 2022

Snuffelles Muziekbeleving

Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking

Door zang, geluid, ritme en beweging ontdek je hoeveel plezier je kunt beleven met muziek. Ook zonder dat je al iets hebt gedaan met muziek kun je meedoen aan deze lessen. Weet je nog niet zeker of het bij je past? Sluit dan gezellig aan bij onze snuffel les op 28 november. Je maakt meteen kennis met de andere cursisten en mag lekker meedoen.

De  cursus Muziekbeleving heeft een zeer gevarieerd programma voor mensen met een verstandelijke beperking. We zingen en maken samen muziek met eenvoudige instrumenten. Ook luisteren en bewegen op muziek komen aan bod. Als ervaren docent spring ik gemakkelijk in op alles wat zich in de lessen kan voordoen en voel ik deelnemers makkelijk aan. In de lessen heerst een fijne sfeer met individuele aandacht en er is een prettige groepsdynamiek. Klik hier als je meteen wilt inschrijven voor de cursus Muziekbeleving.

Een schets van een les: 
We zitten in een halve cirkel, zodat iedereen elkaar kan zien en contact heeft met elkaar en beginnen met een openingslied. Daarna gaat de les verder met het herhalen van al eerder aangeleerde liedjes en leren we een nieuw lied. We wisselen de liedjes af met instrumentale muziekstukken waar de cursisten op verschillende instrumenten kunnen spelen, dit afhankelijk van het muziekstuk. In het leslokaal hebben we een groot aanbod aan instrumenten o.a.: diverse soorten trommels, tamboerijnen, claves, woodblocks, sambaballen, eitjes, bellen, klankstaven, xylofoons, keyboards, accordeons en een schuiftrombone. Het laatste kwartier gaan we dansen. 

In de cursus gebruik ik meestal muziek met veel structuur, zodat ze aan de structuur kunnen horen,  waar een andere beweging gemaakt moet worden. De dansen maak ik als docente zelf want ik ga uit van de bewegingen van de cursisten. De les wordt altijd afgesloten met het lied: “Het is weer afgelopen, muziek en zang en dans. Dag allemaal tot de volgende keer weer, dag allemaal tot de volgende keer.” 

Aanvullende informatie: 
Er is ook een cursus Muziekbeleving voor volwassenen met een verstandelijke beperking op dezelfde locatie van 19.45- 20.45 uur. Ook zijn individuele lessen op enkele instrumenten mogelijk. 

Aanmelden voor de snuffel les
Is niet noodzakelijk. Wel fijn als je vooraf een mailtje stuurt wie ik kan verwachten naar karin.geelen@cke.nl.
CKE, Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven Tijd: 17.45- 18.30 uur