Schilderles voor kinderen in Eindhoven

Is jouw zoon of dochter graag creatief bezig en zoek je een schildercursus voor kinderen in Eindhoven? Dan heten we je van harte welkom bij CKE. Hier krijgen kinderen alle ruimte om allerlei schildertechnieken onder de knie te krijgen. Is je kind al verder gevorderd? Ook dan vind je bij ons geschikte schildercursussen voor kinderen. Benieuwd? Bekijk hier onze schilderlessen en andere beeldende cursussen voor kinderen!

Een greep uit ons aanbod

De voordelen

Leren schilderen is voor kinderen een onmisbaar aspect binnen de opvoeding. Creativiteit draagt namelijk bij aan de emotionele intelligentie, het oplossingsvermogen, de taalvaardigheid en het ruimtelijk inzicht. Met name schilderen en tekenen dragen op hun beurt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Tot slot kan tekenen en schilderen kinderen helpen om hun gedachten, gevoelens en fantasieën uit te drukken op papier.

Vind jij het belangrijk dat jouw zoon of dochter deze vaardigheden in een fijne en veilige omgeving ontwikkelt? Dan zijn onder andere onze schildercursussen voor kinderen perfect. Tijdens deze wekelijkse schilderlessen maken kinderen kennis met allerlei schildertechnieken. Daarnaast gaan ze aan de slag met diverse schildermaterialen en -gereedschappen. Bovendien is er tijdens de schilderlessen veel ruimte om samen plezier te maken en lekker te experimenteren!

Wekelijkse schilderles

Kinderen kunnen het gehele schooljaar terecht bij CKE voor wekelijkse schilderlessen of tekenlessen. Tijdens deze creatieve lessen gaan de kids samen met leeftijdsgenoten aan de slag met eigen teken- of schilderwerken. Deze lessen draaien voornamelijk om creativiteit, plezier en het ontwikkelen van je eigen stijl. Hierbij worden de kinderen uiteraard intensief begeleid door een ervaren en betrokken docent.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Langlopende groepscursussen beeldende kunst zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan exposities, crossovers, en andere initiatieven. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus zijn er verschillende startmomenten door het seizoen heen. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Twijfel je nog over wat je precies wilt leren? Of weet je niet zeker of beeldende kunst iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan. 

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je erover om jouw zoon of dochter in te schrijven voor één van onze schilderlessen voor kinderen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en vraag wat er zoal mogelijk is. Ook voor specifieke vragen omtrent onze schildercursussen voor kinderen kun je bij ons terecht. Wij beantwoorden je vraag met alle liefde!

Contactformulier