woensdag 24 april 2024

Samen vrijheid vieren!

CKE Cultuuraanjagers aan de slag in de wijk Mensfort

CKE maakt Eindhoven mooier. Dat doen we samen met buurt- en wijkbewoners. Met elkaar zorgen we voor fijne buurten waar bewoners zich gezien en gehoord voelen. Kunst en cultuur is onze manier om mensen met elkaar te verbinden. Onze activiteiten in de wijk Mensfort zijn hier een goed voorbeeld van. 

Vlaggenlijn voor vrijheid 

Twee zaterdagen werkten kinderen uit de wijk samen met designers Emmy Meijer en Arwen Hunter in onze CKE pop-up knutseltent aan een lange vlaggenlijn. Een vlaggenlijn voor vrijheid! Er werd flink geknipt, geplakt en gekleurd. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, onthullen we de vrijheidsvlaggenlijn. De makers van de 3 mooiste vlaggetjes winnen een leuke prijs. En…naast de feestelijke onthulling van de vlaggenlijn gaan we die dag samen een groot stoepkrijt-kunstwerk maken.  

Reuzegroot stoepkrijtverf-kunstwerk 

Stoepkrijten, maar dan helemaal anders! Leef je uit met stoepkrijtverf op Escher-geïnspireerde stencils met vormen van bijvoorbeeld een vrijheidsduif of vrijheidsbloem. Ga aan de slag met verf, kwasten en sponzen en word lekker vies. Vrij schilderen mag natuurlijk ook! Met elkaar maken we één groot kunstwerk voor en door de buurt. Het wordt altijd mooi en iedereen mag meedoen. Kom je ook? 

Je bent welkom op 5 mei bij het vrijheidsfeest in Mensfort bij de Werf en de Energy. Entree is gratis!  

Deze activiteiten zijn onderdeel van Mensfort viert 5 mei