dinsdag 12 oktober 2021

Revaliderende ouderen schilderen en tekenen op live pianomuziek

Bijzonder project in samenwerking met Vitalis WoonZorg Groep

Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van ouderen. Dat bewijst ook dit bijzondere project in samenwerking met Vitalis WoonZorg Groep weer. Revaliderende ouderen van Vitalis Brunswijck en Vitalis Wissehaege in Eindhoven gaan de komende 8 weken schilderen en tekenen op live pianomuziek. Lees meer over het project ‘In tussen kunst & piano’.

Tekenen en schilderen op muziek: waarom?

Met het project ‘In tussen kunst & piano’ gaan revaliderende ouderen bewegen op een heel andere manier. Door te tekenen en schilderen focussen zij zich op de grove en fijne motoriek. Tijdens het tekenen en schilderen kunnen zij genieten van live pianomuziek. De muziek zorgt voor verdieping en een intense beleving van het moment. De mens staat weer centraal, niet de patiënt.

Het belang van kunst & cultuur voor welzijn van ouderen

Wij van CKE werken al een aantal jaar samen met Vitalis WoonZorg Groep. Door onze krachten te bundelen kunnen we het leven van ouderen verrijken. Het doel van onze kunst- en cultuurparticipatie projecten is om bij te dragen aan zingeving en kwaliteit van het leven van ouderen. Ook zorgen we ervoor dat hun deelname aan de samenleving wordt vergroot. Tot slot dragen kunst en cultuur bij aan het verbeteren van lichaamsfuncties, de mentale gezondheid en betekenisvol contact. Je kunt kunst en cultuur dus zien als brandstof voor lichaam en geest.

Met dank aan…

Dit project wordt volledig gefinancierd door Lang Leve Kunst en zal komende 8 weken gaan plaatsvinden op Vitalis Brunswijck en op Vitalis Wissehaege.

Pianist: Henk van Riel (pianobegeleider klassiek ballet)
Begeleider schilderen en teken: Shelly Lapré (CKE-docent)