dinsdag 14 februari 2023

Project: Kleurrijk Vlokhoven

Muurschildering van graffiti-artiest én basisschoolleerlingen

De lange, brede muur langs het speelveldje in de Eindhovense buurt Vlokhoven: die kon wel wat kleur gebruiken! Graffiti-artiest Gart Smits ging daarom samen met groep 8-leerlingen van basisschool Cornelis Jetses aan de slag. Ze brainstormden en ontwierpen erop los. Op de foto’s hieronder zie je de getekende ontwerpen van de kinderen. Ook zie je hoe deze ontwerpen uiteindelijk tot leven zijn gekomen in de graffiti-muurschildering. Lees meer over het project ‘Kleurrijk Vlokhoven’! 

Uit de gezamenlijke brainstorm van de kinderen en Gart kwam het overkoepelende thema ‘multiculti’ naar voren. Dit thema uitte zich voornamelijk in tekeningen met wereldbollen, vlaggen en handen (boks!) in allerlei huidskleuren. Ook werd er een tekening gemaakt met daarop verschillende gezichten. Na de ontwerpsessie met Gart gingen de kinderen zelf ook met spuitbussen aan de slag tijdens graffiti-workshop door graffiti-artiest Jasper van Seggelen. 

Gart Smits heeft alle ideeën van de kinderen samengevoegd in zijn muurschildering. Het resultaat: een wapperend oranje doek dat in een mooie, vloeiende beweging langs de verschillende elementen glijdt. De muurschildering is prachtig geworden en zal in het voorjaar extra aandacht krijgen tijdens een buurtactiviteit in Vlokhoven.

Het project Kleurrijk Vlokhoven is uitgevoerd door Gart Smits en mogelijk gemaakt door CKE, Buurtfonds Woonbedrijf, Steunpunt Vlokhoven, Lumens, Gemeente Eindhoven, Jasper van Seggelen, buurtbewoners uit Vlokhoven en leerlingen van basisschool Cornelis Jetses.

 

Project: Kleurrijk Vlokhoven Project: Kleurrijk Vlokhoven