zaterdag 1 april 2023

Pianoconcert Walter Carroll & meer

Muziek, poëzie en schilderkunst ontmoeten elkaar

Muziek, poëzie en schilderkunst ontmoeten elkaar tijdens het pianoconcert met muziek van Walter Carroll. De activiteit vindt plaats van 14:00 tot 15:30 in de concertzaal bij CKE.

De pianomuziek van Walter Carroll is jouw inspiratiebron tijdens deze activiteit. Je kunt zelf creatief aan de slag met een van de schildersezels en -doeken die voor je klaar staan. Ook worden er prachtige gedichten getoond op een beamer. Kortom: een bruisende activiteit waar je genoeg kunt zien, horen én doen. 

Over Walter Carroll
Walter Carroll (1869-1955) was een componist en muziekleraar, vooral bekend door zijn muziek voor kinderen. Hij combineerde zijn muziek met gedichtjes in hetzelfde ritme. Zo leerden de kinderen het melodie spelen in het juiste ritme, zonder nog noten te kunnen lezen. Ook combineerde hij zijn muziek met poëzie en mooie tekeningen van grootse kunstenaars. 

Hij was een vooruitstrevend pedagoog, die geloofde dat kinderen makkelijker leren als je ze verschillende soorten stimulans geeft, zowel muzikaal als poëtisch en visueel. En precies dat gaan we doen tijdens deze activiteit. Kom je ook? 

Pianoconcert Walter Carroll & meer Pianoconcert Walter Carroll & meer