donderdag 8 december 2022

Opening ruilkastje en infobord in Eckart

Mooie samenwerking van jong en oud

Op woensdag 14 december wordt van 12.30-14.30 uur in Eckart een nieuwe ruilkast met informatiebord voor buurtactiviteiten geopend. Een sympathiek initiatief van een buurtbewoner groeide uit tot een mooi samenwerkingsproject tussen basisschoolkinderen van De Bijenkorf, buurtbewoners en senioren bewoners van de Cees van Liendenflat. Nu veel mensen het financieel moeilijk hebben is de behoefte om te delen en te geven groot. Het idee van een ruilkastje werd geboren; Heb je iets over, dan leg je het erin. Heb je iets nodig, dan neem je het mee. Al snel werd het idee groter. De prachtige voorzieningen en de vele activiteiten binnen de Eckart kunnen ook gedeeld worden. 

Samenwerking
Woningcorporaties Wooninc en Woonbedrijf, de gemeente Eindhoven en CKE maakten het project mogelijk. Zij vroegen ontwerper Almar Sinte Maartensdijk een ruilkast te ontwerpen en te bouwen met jonge en oude buurtbewoners. Ook maakten zij samen wegwijzers, zodat naast het nieuwe informatiebord letterlijk verwezen wordt naar andere buurtinitiatieven, zoals de jeu de boulesbaan, Huiskamer Vaartbroek of de Andromeda Soos. Buurtbewoners zijn van harte welkom in de huiskamer van de Cees van Liendenflat voor een kop koffie, maar ook voor het lenen van sportmaterialen die gebruikt kunnen worden op het sportveld. 

Op het gloednieuwe informatiebord vinden buurtbewoners alle informatie over activiteiten in en rondom Eckart. De ruilkast heeft een ander doel: mensen helpen en verspilling tegengaan. Buurtbewoners kunnen hun spullen of houdbare levensmiddelen achterlaten, die een ander er gratis uit kan halen. De ruilkast komt te hangen buiten aan het hekwerk van de Cees van Liendenflat en wordt mede door de bewonersgroep van de flat beheerd en iedereen mag er gebruik van maken door er iets in te zetten of uit te halen. 

Op 14 december om 12:30 wordt de ruilkast onthuld en het informatiebord in gebruik genomen. Buurtbewoners zijn van harte welkom om het resultaat te bewonderen, onder het genot van koffie met iets lekkers. Ook wordt er ter plekke een stekjes workshop gegeven, waar bewoners bloempotten kunnen versieren en kamerplantjes met elkaar kunnen delen.

Opening ruilkastje en infobord in Eckart