zaterdag 14 mei 2022

Opening expositie

Everjanneke van Hoogstraaten

Vanaf 15 april tot 25 mei 2022 exposeert Everjanneke uit Eindhoven haar schilderijen en gedichten op de 1e verdieping van het CKE aan de Pastoor Petersstraat te Eindhoven.

Op zaterdag 14 mei verzorgt Everjanneke een opening met rondleidingen tussen 11 uur en 14.30 uur

Everjanneke speelde in haar jongste jaren met verf, kwast en kleurtjes. Op haar 16e jaar schreef zij een eerste (liefdes)gedicht. Woorden in elkaar draaien, zodat er in de lagen kennelijk meer schijnt te lezen, is een vorm van uiting, die bij haar hoog bewustzijn past. Zij gelooft in de kracht van water. Via Nijmegen, kwam ze in Veldhoven terecht en woont sinds 3 jaar in Eindhoven.

In deze expositie treft u ouder en nieuw werk, geschilderd met acryl op linnendoek. Ze is een zogeheten autodidacte kunstenares. Haar liefde voor dichten en kleurrijke schilderijen, blies ze vanaf 1996 nieuw leven in. Sinds 2002 schildert ze vooral vanuit het onbewuste. Is dat intuïtief? Vanuit het gevoel? Ze is ervan overtuigt geraakt, dat je zonder invloed uit te oefenen op de basis laag van het doek, tot verrassende beelden komt. Beelden die de tijd van het nu duiden. Ik verzin niks, zo vertelt ze, het ontstaat en ik werk het uit, zoals ik het waarneem. Op deze wijze begeleid ik graag, soms confronterend, maar doorgaans hilarisch. Durf jij los te laten, of wil je dat meer leren?

Op deze wijze begeleid ze ook jongeren, die met een hoe-vraag aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken, dat vind ik inspirerend om te doen, vertelt ze. Wil je mee op jouw persoonlijke ontdekkingsreis middels kwast en verf? Op haar website www.everjanneke.nl lees je er meer over.

In het gebouw is een looplijst beschikbaar, vraag daar gerust naar.