vrijdag 26 november 2021

Vacature: Communicatieadviseur (0,8 fte)

Ben jij een communicatieadviseur met hart voor kunst & cultuur? 

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?   
  
Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven, zoeken we een creatieve, energieke en verbindende   

 

Communicatieadviseur (0,8 FTE)

voor de afdeling Marketing & Communicatie

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 Dag,  Hartenjagers en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s.  Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen.  

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE een ruime keuze in allerlei cursussen en workshops voor de vrije tijd in alle kunstdisciplines. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE.  

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.  

Hoe ziet jouw  dag  eruit?   

De ene dag schrijf je een communicatieplan voor de Dag van de Amateurkunst en de andere dag treed je op als woordvoerder voor CKE. ’s Morgens bespreek je met een cultuuraanjager het persbericht over een mooi nieuw project in de wijk. Daarna schrijf je de interne nieuwsbrief en brief je het online marketingbureau over de komende activiteiten. Je hebt volgende week een afspraak met de directeur en je manager over de CKE-brede communicatiestrategie. Hiervoor werk je jouw visie en jouw advies uit over de corporate communicatie, marketingcommunicatie en interne communicatie. Je helpt een docent met een promotieplan voor cursussen. Samen met de Innovatiemanager loop je door de planning van de komende activiteiten en de benodigde communicatie-inzet. En tussendoor roept een enthousiaste collega je om te komen kijken bij de nieuwe expositie. Snel plaats je er een kort berichtje over op onze socials. Daarna redigeer en plaats je nog een aantal teksten voor de website en brief je de reclamestudio voor een nieuwe communicatie-uiting. Aan het einde van de dag ga je gauw naar de dansstudio voor jouw dansles. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting. 

Hoe ziet de afdeling Marketing & Communicatie eruit?  

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Marketing & Communicatie, Finance & Control en Services. Marketing & Communicatie adviseert, ondersteunt en/of monitort werkzaamheden voor de overige afdelingen. Binnen de afdeling Marketing & Communicatie zijn de Communicatieadviseur, Medewerker Verhuur & Evenementen, de Medewerkers Cursistenadministratie en de Coördinator Vrijwilligers werkzaam. De Communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van een CKE-brede communicatiestrategie. Je adviseert en ondersteunt de interne opdrachtgevers op het gebied van communicatie. Je treedt op als woordvoerder van de directeur en je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en -activiteiten. Je rapporteert aan de Manager Marketing & Communicatie. 

Wat ga je het eerste jaar doen?  

De strategie van CKE voor 2021-2024 is bekend en je gaat verder met de ontwikkeling en de realisatie samen met al jouw collega’s van de CKE-brede communicatiestrategie. De volgende stap is de uitwerking voor de verschillende doelgroepen en stakeholders en je zorgt dat de verschillende medewerkers goed gefaciliteerd worden in hun communicatiefunctie. Ook zorg je voor consistente, inspirerende en creatieve verhalen van CKE die bijdragen aan onze strategie via de verschillende kanalen en communicatiemiddelen. Je bent positief ingesteld, je ziet alleen maar kansen en uitdagingen en gelooft in de missie van CKE. Adviseren over communicatie doe je gevraagd en ongevraagd aan de interne opdrachtgevers. Je hebt ervaring als woordvoerder en tekstschrijver met gevoel voor tone of voice voor diverse doelgroepen. Daarnaast vind je het leuk om af te wisselen in je werkzaamheden en ook zelf zaken aan te pakken in ons kleine team. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!  

Wat is je functieprofiel?   

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.  

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?  

  • Een afgeronde HBO Communicatie opleiding   
  • Actuele kennis en ervaring op het gebied van communicatie
  • Ervaring als woordvoerder
  • Ervaren tekstschrijver  
  • Affiniteit met kunst & cultuur
  • Ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving 

Wat bieden wij?  

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € €4361, = bruto per maand op basis van een full time dienstverband (36 uur) (schaal 10).   
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. 

Wil je nog meer weten over CKE? 

Kijk dan vooral verder op onze website en  onze  social  mediakanalen.  
Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je ons Strategieboekje 2021-2024 en meer relevante verslagen.    

Wil je nog meer weten over de functie?  

Neem dan contact op met onze manager Marketing & Communicatie, Brigitte Rooijakkers, telefoon 040-2163270.    

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae voor 10 december per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 15 en 16 december 2021.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.