vrijdag 5 februari 2021

Straat Parade

Cultuur tot aan de voordeur

Verrassing, sfeer, gezelligheid, live muziek en theater. En dat allemaal voor de voordeur. Dat brengen de Straat Parades van CKE en het Parktheater, in samenwerking met diverse buurtorganisaties en woningcorporatie Woonbedrijf.

De Straten Parades hebben een pop up karakter en verschijnen zomaar op een avond in één van de buurten van Eindhoven. Zo kan het gebeuren dat er ineens een dame in een anderhalve meter jurk voorbij je raam schrijdt, terwijl ze een lief liefdesliedje zingt. Of dat je vanuit je studentenkamer op de eerste verdieping een steltloper in een prachtig kostuum naar je ziet zwaaien. Twee muzikanten in een oldtimer, die langzaam voorbij tuffen en aanstekelijke muziek toeteren.

Hart onder de riem
Het doel van de Straat Parades is letterlijk het brengen van cultuur tot aan de voordeur. In straten waar mensen wonen die zich vervelen, die misschien soms eenzaam zijn, of die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Een vrolijk lichtpuntje in zware en rare tijden. Daarnaast is het voor artiesten een leuke mogelijkheid om tóch nog op te treden, op een manier die betekenis heeft voor de stad.

We zijn nog niet klaar
In december zijn er drie buurten en veertig straten aan de beurt geweest, in Heesterakker, Mensfort en Burghplan. In de komende maanden bezoeken de Straat Parades nog zeker tien buurten. Dus hou die rolluiken omhoog en vergeet niet af en toe het gordijn opzij te schuiven!