dinsdag 24 augustus 2021

Pianoles van een… robot?

Pianoleerlingen (9-12 jaar) gezocht voor het experiment met ‘social robot’ Pepper

Onderzoekers van het Social Robotics Lab van de TU/e willen jou kennis laten maken met ‘social robot’ Pepper. Deze robot is zo geprogrammeerd dat hij kinderen kan helpen bij het oefenen op de piano. Pepper is géén vervanger van de muziekleraar, maar biedt extra tools voor de leraar én is een motivator voor de leerlingen. Ben jij een pianoleerling tussen de 9 en 12 jaar en wil je meedoen aan het experiment van de TU/e-onderzoekers? Lees dan verder en meld je aan!

Het idee achter de ‘social robot’

De programmeurs van deze ‘social robot’ geloven erin dat kinderen meer plezier beleven aan muziekles als zij gezelschap krijgen van een robot. Daarnaast stijgt het prestatieniveau ook aanzienlijk. Daarom hebben de onderzoekers van de TU/e een robot geprogrammeerd die de kinderen helpt bij het oefenen op de piano. Nogmaals: deze robot is géén vervanger van de muziekleraar, maar is een hulpmiddel voor leraren en een motivator voor kinderen.

Pianoleerlingen (9-12 jaar) gezocht voor experiment

Tussen 13 en 24 september vindt er een experiment plaats bij CKE! Dit is dé kans voor onze jonge pianoleerlingen (van 9-12 jaar) om robot Pepper te ontmoeten én om 40-50 minuten samen te spelen. Let op: dit onderzoek is een vervolg op het onderzoek uit 2019, wat ook plaatsvond bij CKE. Heb je dat onderzoek gemist of wil je gewoon nog een keertje deelnemen? Je bent van harte welkom! Heb je interesse, speel je piano en ben je tussen de 9 en 12 jaar? Meld je dan aan via h.song@tue.nl. Voor vragen of meer info kun je ook mailen naar dit mailadres.

 

Deel dit met je vrienden via: