dinsdag 3 september 2019

Oefenen op de piano met... een robot?

TU/e onderzoek bij CKE

Onderzoeker Maggie Song van het TU/e Social Robotics Lab komt binnenkort voor de tweede keer met Socibot naar CKE om piano te oefenen met kinderen.

Socibot is een 'social robot' in ontwikkeling. Hij helpt kinderen bij het oefenen op de piano. Maggie en haar collega's onderzoeken hoe de robot kinderen kan motiveren om te oefenen en zodoende betere resultaten te behalen. Zij denken dat de robot ervoor kan zorgen dat kinderen meer plezier aan het pianospelen beleven. De robot vervangt niet de pianoleraar, maar is er echt voor het oefenen als aanvulling op de les.

Deelnemers gezocht voor onderzoek
Maggie Song installeert robot Socibot van 21 oktober t/m 2 november bij CKE. Piano- en keyboardleerlingen van 9 tot 12 jaar worden uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Een unieke kans om 40 tot 50 minuten piano te oefenen met een robot!

Deelname is gratis en staat niet alleen open voor leerlingen van CKE, maar ook voor leerlingen van andere muziekscholen en privédocenten. Aanmelden kan via het online inschrijfformulier. Het aantal plaatsen is beperkt. De gegevens van deelnemers worden alleen gebruikt voor het onderzoek.

Download: digitale wervingsflyer (Engelstalig)