dinsdag 28 juni 2016

Nieuwe directeur voor CKE

Raad van Toezicht benoemt Hugo van den Hoek Ostende

Hugo van den Hoek Ostende wordt per 1 september 2016 directeur-bestuurder van CKE. Voorzitter van de Raad van Toezicht Björn Oddens maakte zijn benoeming vanochtend bekend. Van den Hoek Ostende komt uit Gouda en is daar op dit moment werkzaam als directeur van Stichting Kunstpuntgouda en Cultuurhuis Garenspinnerij. Hij volgt bij CKE interim-directeur Niels Veenhuijzen op.

Björn Oddens: "Wij zochten voor CKE naar een cultureel ondernemer die succesvol leiding geeft aan een instelling met gedreven culturele professionals. Iemand die een heldere visie heeft op de rol en ontwikkeling van kunsteducatie, die mensen en instanties aan zich bindt en gericht is op samenwerking en cocreatie. Hugo van den Hoek Ostende heeft bewezen over deze kwaliteiten te beschikken. Geadviseerd door een delegatie van medewerkers, managementteam en ondernemingsraad kwamen we unaniem tot deze keuze."

Hugo van den Hoek Ostende (Bergen op Zoom, 1960) studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden en koordirectie en zang aan het Rotterdams Conservatorium. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht volgde hij een opleiding cultuurmanagement. Hij begon zijn managementloopbaan bij Muziekschool Zeewolde en vervolgde zijn carrière bij de Nieuwerkerkse Muziekschool en kunstencentrum De Hint in Aalsmeer.

Sinds 2004 is Van den Hoek Ostende als directeur verbonden aan Kunstpuntgouda, dat ontstond uit een fusie tussen Muziekschool Gouda en Creativiteitscentrum De Werkschuit. Sinds 2013 is hij ook directeur van Cultuurhuis Garenspinnerij, een brede culturele voorziening voor Gouda met 120 medewerkers waar Kunstpuntgouda vanaf 2017 in op zal gaan.

"Na twaalf jaar binnen dezelfde stichting was ik geïnteresseerd om in een grotere organisatie aan de slag te gaan. CKE is in Eindhoven een belangrijke speler als het gaat om kunstbeoefening en cultuureducatie voor zo veel mogelijk mensen. Wat me in mijn nieuwe functie heel erg aanspreekt, is dat de nadruk ligt op samenwerking - wat mij betreft noodzakelijk om echt iets tot stand te kunnen brengen. Vanuit een verbindende rol zoek ik altijd naar nieuwe kansen, omdat onze veranderende samenleving om voortdurende innovatie vraagt. En zeg je innovatie, dan zeg je Eindhoven", aldus de toekomstige directeur.

Hugo van den Hoek Ostende bekleedt verschillende nevenfuncties, onder andere bij het Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland en brancheorganisatie Cultuurconnectie. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Nieuwe directeur voor CKE