vrijdag 21 mei 2021

Nieuwe cultuureducatie projecten voor het voortgezet onderwijs

In het volgende schooljaar (2021-2022) bieden we 2 nieuwe onderwijsprojecten aan, speciaal voor de bovenbouw in het voortgezet onderwijs. Deze projecten zijn zowel geschikt voor het voortgezet speciaal onderwijs, vmbo, havo als vwo. 

Hoe ziet het project eruit? 

Beide projecten combineren kennislessen met actieve lessen. In de kennislessen krijgen de leerlingen meer te weten over de theorie binnen een bepaald kunstvak. Wat ze hebben geleerd, gaan ze zelf ook ervaren tijdens aansluitende actieve lessen. Ook gaan ze samen reflecteren op het traject. 

De lessen worden gegeven door een CKE-docent. Het taalgebruik en de theorielessen worden volledig aangepast op het begrips- en inleveringsvermogen van de doelgroep. De lessen vinden bij voorkeur plaats in een grote ruimte bij CKE. Dit is een omgeving waar kunst en cultuur voelbaar aanwezig is. Ook werken wij met deze projecten aan ons belangrijke doel: het kennismaken met de professionele wereld van kunst en cultuur, door actief deel te nemen aan culturele activiteiten en daarop te reflecteren.  

Meer informatie? 

Wil je meer weten over deze (of andere) cultuureducatieprojecten voor het voortgezet onderwijs? Bezoek dan deze pagina!