vrijdag 8 juli 2016

De verbouwing gaat van start! (video & foto's)

Wethouder Schreurs geeft startsein op feestelijke aftrap

In aanwezigheid van wethouder Mary-Ann Schreurs werd vandaag het startsein gegeven voor de verbouwing van CKE. Interim-directeur van CKE Niels Veenhuijzen tekende voorafgaand aan de feestelijkheden het contract met aannemer Hazenberg Bouw, vertegenwoordigd door directeur John van der Doelen.

Over de verbouwing
Vanaf juli 2016 bouwen we aan het Huis voor amateurkunst en cultuureducatie in Eindhoven. Het gebouw waar nu vooral muziek- en danslessen plaatsvinden, wordt een multifunctioneel gebouw. De planning is dat rond de zomer c.q het najaar van 2017 alle lessen en activiteiten die nu nog op onze andere locatie aan de Stratumsedijk plaatsvinden, verhuizen naar het vernieuwde CKE-pand aan de Pastoor Petersstraat.

Percussieact
Architect Ellen Schild gaf een toelichting op het ontwerp van het gebouw en de wethouder onderstreepte in haar woordje het belang van 'het nieuwe CKE' voor de stad en zeker ook voor de buurt. Na de onthulling van het bouwbord verzorgde een gelegenheidsformatie met mensen van Hazenberg Bouw, Hoppenbrouwers Techniek, de architect, de bouwadviseur en CKE een spectaculaire en zeer toepasselijke percussieact onder leiding van slagwerkdocent Koen van den Broek.


Camera en montage: Paul Veltman

Organisch kunstwerk op bouwhekken
Facilitair medewerker en graffitidocent Martin de Vries maakte een start met kunst op de bouwhekken; een organisch project dat in het komende jaar steeds meer vorm zal krijgen.

Bekijk alle foto's van de aftrapactiviteit. Met dank aan fotograaf Hanneke Franssen-Moorren.

De verbouwing gaat van start! (video & foto's) De verbouwing gaat van start! (video & foto's) De verbouwing gaat van start! (video & foto's)