dinsdag 31 januari 2017

CKE ondertekent nieuw buurtcontract Drents Dorp

voor een buurt waarin iedereen mag meedoen

Gisteren werd in het Drents Dorp Hoofdkwartier een nieuw buurtcontract voor 2017 ondertekend. Directeur van CKE Hugo van den Hoek Ostende zette ook zijn handtekening onder het contract. CKE was niet de enige ondertekenaar van het buurtcontract. Ook buurtbewoners, wethouder Yasin Torunoglu en partijen als Woonbedrijf, scholen en welzijn ondertekenden het contract.

Wethouder Torunoglu vertelde dat hij Drents Dorp bijzonder vindt. Zo bijzonder dat de buurt in de race is voor extra geld. Hij noemde twee buurtcultuurfondsprojecten: het Keetje op het Gelderlandplein en Drents Dorp de DDW.

Angelique Bellemakers van Woonbedrijf vertelde dat het geweldig is dat er zoveel buurtbewoners aanwezig zijn. Bewoners die echt meedoen. Ze maakte zich tegelijkertijd zorgen over de toekomst van het vrijwilligerswerk. Kan iedereen het wel bolwerken? Een buurtbewoner, Toon Olijven, wist wat hij als vrijwilliger wil bereiken: een buurt waarin iedereen mag meedoen, ook iemand die niet gemakkelijk naar buiten komt. Dat laatste willen we samen voor elkaar krijgen. Daarom zette ook onze directeur zijn handtekening op het contract.

CKE in buurten en wijken
CKE verzorgt wijkprojecten die de verbetering van leefbaarheid als doel hebben. Dat gebeurt in heel veel buurten in Eindhoven. Toch is het zetten van zo'n handtekening bijzonder, omdat we samen met al die andere mensen Drents Dorp willen verbeteren. Juist die samenwerking zorgt voor extra kracht; we helpen elkaar om van Drents Dorp de best denkbare buurt te maken.

CKE ondertekent nieuw buurtcontract Drents Dorp