woensdag 7 maart 2018

CKE-koor Vivace in voorstelling Hendrik Groen

unieke ervaring in Parktheater Eindhoven

Vijftien leden van ouderenkoor Vivace van CKE doen op zaterdag 7 april mee aan de voorstelling Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken in Parktheater Eindhoven.

De voorstelling over de lievelingsbejaarde van Nederland is gebaseerd op het gelijknamige boek en trekt sinds november langs de theaters in het land. Mede dankzij de populaire televisieserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen van Omroep Max zitten de theaterzalen overal vol. Naast Hendrik Groen worden in deze levenslustige komedie meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt. Regisseur Gijs de Lange maakte de verrassende keuze om deze door jonge acteurs te laten spelen. De Lange: ‘Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.’

Vivace
Elke avond doen 15 lokale (ouderen)koorleden mee aan de voorstelling. Zij vertegenwoordigen tijdens de voorstelling de overige bewoners van het bejaardenhuis. In de voorstelling in het Parktheater is deze rol dus weggelegd voor CKE-koor Vivace. Bijna heel de voorstelling zijn de koorleden op het toneel aanwezig om te zingen, maar ook om bingo en bejaardengym te doen. Gedurende de voorstelling zingen zij zes bekende Nederlandse volksliedjes.

Openbare repetitie
Vivace is een gemengd (ouderen)koor met een veelzijdig repertoire dat varieert van klassiek (o.a. Schubert, Mozart en Bach) tot evergreens. De groep repeteert elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de concertzaal van CKE onder leiding van dirigent Ed Verschuren. Op donderdag 29 maart is de repetitie openbaar vanaf 11.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom, dus als u wilt komen luisteren of meezingen dan is dit het moment. Krijgt u meteen een voorproefje van de voorstelling over Hendrik Groen!

Foto: Raymond van Olphen