woensdag 28 april 2021

CKE blikt trots terug op Koningsdag 2021

 

CKE was dit jaar onderdeel van het officiële Koningsdag programma van Eindhoven. Een mooie kans om te laten zien wie we zijn en wat we doen. Aan Eindhoven en ook een beetje aan de rest van Nederland.  

Met Koning voor 1 dag creëerden wij ontmoeting en verbinding met mensen door kunst en cultuur. Dat deden wij samen met buurtorganisaties, gemeente, scholen, amateurkunstenaars, Woonbedrijf, Effenaar, Parktheater en nog vele anderen. In dit project hebben wij gewone mensen die Eindhoven bijzonder maken in het zonnetje gezet. Hoe geweldig is dat! Caatje van den Berg uit Stratum won de titel Koning voor 1 Dag en mocht de koning en zijn familie ontmoeten. Ondanks dat ze nog maar 15 jaar oud is deed ze het super.

Op Koningsdag trokken we met tronen de wijken in. Zo brachten we coronaproof toch nog wat Koningsdag bij de mensen thuis.  Hier en daar werd aangebeld en mochten mensen op de tronen gaan zitten. Dit deel van het programma is mogelijk gemaakt door Van der Meijs, Architectenbureau Inbo en A. van Liempd sloopbedrijven. 


Met de Talkshow jong, wild en cultureel gaven we de jonge makers van Eindhoven een podium. Wij zijn supertrots op de jonge hosts die ontzettend moesten improviseren en een geweldige talkshow wisten neer te zetten.  Toen de drie prinsessen aanschoven was de show live te zien op NPO. Presentatrice Brit (18) pakte dit op alsof ze dit al jaren deed. 


Kortom, we kunnen niet anders dan trots terugblikken op deze bijzondere Koningsdag.