dinsdag 1 december 2020

Nieuwe samenwerking culturele instellingen: #eindhovenfestival

Online festival voor alle Eindhovenaren in de kerstvakantie vanaf de bank te belevenĀ 

Eindhoven, 27 november 2020 - Culturele instellingen in Eindhoven slaan de handen ineen en organiseren samen #eindhovenfestival, een online festival in de kerstvakantie van 18 tot en met 31 december. 

Met een kerstvakantie in het vooruitzicht waarin veel minder te doen is dan normaal, hebben de culturele instellingen een mooi en divers programma neergezet voor de stad. Het festivalprogramma is samengesteld in samenwerking met amateurverenigingen en creatieve makers in Eindhoven om zo iedereen een podium te bieden. Dit heeft geresulteerd in maar liefst 70 programma’s; livestreams en prerecorded onderdelen. Dagelijks zijn er 5 activiteiten te zien op het online platform, die iedereen kan bekijken via het scherm van de computer, mobiel of tablet. 

Van dans tot concert, film tot quiz, cabaret tot workshop en van lezing tot meezing: #eindhovenfestival biedt van alles. Het programma is breed en veelzijdig en biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud. Er is een speciaal middagprogramma voor de jongsten en een avondprogramma voor de hele familie. Host van het festival is stadsdichter en muzikante Iris Penning.


#eindhovenfestival is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de culturele instellingen in Eindhoven. Het is een manier om Eindhoven een hart onder te riem te steken in deze bijzondere tijden, en om meer inhoud, beleving en plezier toe te voegen aan de dagen rondom kerst. De instellingen zetten samen de schouders eronder, om juist in deze tijd het rijke culturele aanbod onder de aandacht te brengen en de makers te ondersteunen. #eindhovenfestival laat zien wat er wél kan op het gebied van cultuurbeleving, niet door erop uit te gaan maar gewoon vanaf de bank. Het gebruik maken en de mogelijkheden verkennen van livestream past ook in de wens om digitaal te innoveren. 

Kortom: #eindhovenfestival is dé online place-to-be in de kerstvakantie! Geen rijen voor de wc, favoriete drankjes en hapjes bij de hand en relaxed genieten vanuit de eigen sofa. 

Programma en tickets
Op de website www.eindhovenfestival.nl wordt binnenkort het volledige programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Een festivalticket voor alle 14 dagen kost € 5,-. De volledige opbrengst gaat naar de makers van Eindhoven, een groep die het vanwege het wegvallen van inkomsten momenteel ook zwaar heeft. Daarnaast staat er iedere dag één gratis show op het programma. Bij aankoop van het festivalticket ontvangt de bezoeker een speciale link die toegang geeft tot alle livestreams en prerecorded onderdelen. De bezoeker kan onbeperkt kijken en terugkijken (tot een week na het festival), alleen of met partner, gezin of andere huisgenoten.  

#eindhovenfestival

Wanneer: 18 tot en met 31 december
Wat: 70 acts op het gebied van theater, muziek, cultuur en kunst.
Waar: Thuis via livestream
Meer info: www.eindhovenfestival.nl | Facebook: https://www.facebook.com/Eindhovenfestival

#eindhovenfestival is een initiatief van
Bibliotheek Eindhoven, CKE Centrum voor de Kunsten Eindhoven, Dutch Design Week, Effenaar, Glow, MU, Muziekgebouw Eindhoven, Natlab, Parktheater Eindhoven, Philips Museum, preHistorisch Dorp, STRP, Van Abbemuseum. 

Met medewerking van o.a. : Fanfareorkest Wilhelmina, koor Sonata, Dynamo, Yksi, Popei, Carte Blanche, Phileutonia, Ton Smitshuis, Stichting Beiaard, United Cowboys, Vonderkoor, Eindhoven Jazz Orchestra, Wildpark #samenvoorelkaar en vele anderen.