maandag 17 april 2023

Namen en Nummers

Werk mee aan een herdenkingsmonument voor Eindhovense Holocaustslachtoffers

‘Namen en Nummers' is een landelijk herdenkingsproject, bedacht door kunstenaar Ida van der Lee uit Amsterdam. In heel Nederland worden naambordjes gemaakt op houten plankjes. Naambordjes met namen van de Holocaustslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Ook in Eindhoven dragen wij bij aan dit tijdelijke monument. En jij kunt meehelpen. Op maandag 17 april om 19.30 uur kun je in het CKE atelier ‘De Vierlander’ (aan de achterzijde van het CKE-gebouw) een naambordje maken op een houten plankje, voor één van de 362 Holocaustslachtoffers uit onze stad.

Wil je meedoen?

Meld je aan voor de gratis workshop via info@verhalis.nl. Als je niet bij de workshop aanwezig kan zijn, kun je ook een houten plankje ophalen bij CKE en het naambordje thuis maken. 

  • Maandag 17 april, 19:30 uur
  • CKE atelier ‘De Vierlander’, aan de achterzijde van het CKE-gebouw
  • Deelname is gratis 

Tijdelijk monument op de herdenking van 3 september

Alle gemaakte naambordjes worden op de herdenking van 3 september op een grote plattegrond van Eindhoven gelegd. Zo herdenken we onze stadsgenoten op een symbolische manier. De plattegrond komt te liggen op het Lodewijk Napoleonplein in het Vonderkwartier. In deze wijk woonden in de oorlog veel joden die weggevoerd zijn.