Muziekles voor volwassenen in Eindhoven

Je bent nooit te oud om te leren! Dat geldt ook zeker voor het maken van muziek. Dus, wil jij als volwassene een muziekinstrument leren spelen? Dan nodigen we je van harte uit bij CKE, dé muziekschool in Eindhoven! Bekijk ons ruime aanbod aan groepsmuzieklessen -en workshops voor volwassenen. Wil je individuele muziekles(sen) volgen? Dat kan via onze samenwerkingspartners. Zij geven les in het gebouw van CKE.

Een greep uit ons aanbod

Muziekinstrument leren spelen als volwassene

Voor heel veel volwassenen is muziek maken een grote hobby, een passie of zelfs een uitlaatklep. Muziek maken stimuleert je creativiteit en is daarnaast vaak een sociale bezigheid. Maar wat nou als je nog nooit een muziekinstrument hebt gespeeld? Kun je als volwassene dan nog wel een muziekinstrument leren spelen? Vaak wordt er gezegd dat je het beste als kind muziekles kunt nemen. Natuurlijk is het zo dat kinderen de lesstof beter onthouden, maar dat betekent niet dat volwassenen niet kunnen starten met muziekles. Het gaat immers om het plezier dat je beleeft aan het maken van muziek!

Muziekcursussen

Je kunt het gehele jaar bij onze muziekschool voor volwassenen terecht voor lessen. Of je nu een instrument onder de knie wilt krijgen, je zangkunsten wilt verbeteren of je aan wilt sluiten bij een band of een ensemble. Er is voor ieder wat wils! 

Workshop muziek volwassenen

Wil je eerst kijken of muziekles überhaupt wel iets voor jou is? Dan komen onze korte muziekworkshops voor volwassenen goed van pas. Dit zijn veelal kennismakingscursussen waarin je op je eigen tempo kennis kan maken met een instrument of een andere vorm van muziek.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een individuele cursus of groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit!

Tip:  Handige zoekfunctie!  Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

In het gebouw van CKE kun je verschillende muzieklessen volgen. Op onze cursuspagina vind je diverse groepslessen. Hier ontdek je de magie van samen spelen! Tijdens deze lessen in kleine groepen leer je het instrument bespelen van een deskundige docent, maar ook zeker van je les partner(s). Volg je liever een individuele muzieklessen? Neem dan een kijkje tussen het aanbod van onze partners. Zij geven les in het gebouw van CKE. 

Twijfel je nog over het instrument dat je wilt leren bespelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Hoe oud moet je (kind) zijn voor een bepaald instrument?
We hanteren adviesleeftijden gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

Onder samenspel of samenzang vallen orkesten of koren die binnen de discipline muziek begeleid worden door een dirigent of docent. Ook deze orkesten of koren hebben maximaal 38 lessen per cursusjaar. Samenspel en samenzang is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument of kunt zingen, je bent pas écht een complete muzikant of zanger als je kunt samenspelen en samen zingen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten. Voor de inschrijving voor een koor of orkest geldt een proefperiode van vier weken waarin wordt bekeken of jouw niveau aansluit bij het niveau van de groep. De definitieve plaatsing wordt in overleg met de dirigent of docent bepaald op basis van deze proefperiode. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom.  
→ meer over Talentontwikkeling  

Popschool
Wist je dat we ook een aparte popafdeling hebben bij CKE?  Je kunt alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, heb je de mogelijkheid om een paar keer per jaar op het podium in Café C bij CKE of Café Wilhelmina te staan. Wil je graag meedoen in een van onze bands? Schrijf je dan in voor Bandcoaching. Je wordt dan in overleg met een van onze bandcoaches geplaatst in een band die bij jouw wensen past.

Meer weten?

Kun je niet wachten om lekker muziek te maken? Vraag dan vandaag nog een gratis proefles aan en kom erachter of muziekles iets voor jou is! Wil je eerst nog wat meer informatie ontvangen over de muzieklessen bij onze muziekschool voor volwassenen? Schroom niet om contact op te nemen!

Contactformulier