Muziekles voor kinderen in Eindhoven

Ben je op zoek naar een organisatie die muziekles voor kinderen aanbiedt? Dan zit je bij CKE in Eindhoven goed! Wil jouw kind bijvoorbeeld heel graag gitaar leren spelen, drums onder de knie krijgen of zijn of haar zangkunsten ontwikkelen? Bekijk dan snel onze muzieklessen en korte muziekworkshops voor kinderen!

Een greep uit ons aanbod

Het belang van muziekles voor kinderen

Wist je dat muziek maken van essentieel belang is voor de ontwikkeling van een kind? Zo hebben muzieklessen voor kinderen een zeer positief effect op de ontwikkeling van taal en motoriek. En is je zoon of dochter wat onrustig? Dan kunnen muzieklessen helpen om te ontspannen. Kortom: muziekles mag niet ontbreken tijdens de opvoeding! Bij CKE kun je terecht voor heel veel verschillende muzieklessen en muziekworkshops voor kinderen van allerlei leeftijden. Middels een proefles kan jouw kind vrijblijvend kennismaken met verschillende muziekvormen. Daarnaast bieden we ook korte muziekworkshops voor kinderen aan.

Individuele muzieklessen

Heel het jaar door kun je bij onze muziekschool in Eindhoven terecht voor lessen. Deze individuele muzieklessen worden in groepsverband gegeven. Samenspel is binnen heel veel muzieklessen namelijk een belangrijk onderdeel. Je leert dus niet alleen van je docent, maar ook zeker van je medecursisten!

Muziekworkshops voor kinderen

In de tweede helft van ons cursusseizoen bieden we ook korte muziekworkshops voor kinderen aan. Dit zijn zogenoemde instapcursussen bestaande uit tien lessen. Tijdens deze korte muziekworkshops kunnen kinderen op hun eigen tempo kennismaken met een instrument of een andere muziekvorm.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een individuele cursus of groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit!

Tip:  Handige zoekfunctie!  Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Individuele muziekcursussen zijn langlopende muziek- en zangcursussen opgebouwd uit wekelijks (38) of tweewekelijks (19) lessen per cursusjaar. We bieden individuele muzieklessen aan, waarbij je 20 of 30 minuten lang de volledige aandacht van de muziek- of zangdocent krijgt. Tijdens deze privéles krijg je ook voldoende input om thuis te oefenen. En er wordt, in overleg met jou, precies de aandacht gegeven aan datgene wat je als cursist wilt leren. De meest gekozen individuele muziekles is 30 minuten per week. Je kunt kiezen uit 30 minuten per week, 20 minuten per week of 30 minuten per twee weken. En gevorderden of cursisten met een specifieke leervraag kunnen ook een 10-lessenkaart voor individuele muzieklessen van 30 minuten kopen, geldig voor een cursusjaar. Hiermee kun je heel flexibel en wanneer het jou past je individuele muziekles plannen. De tarieven voor individuele muziekcursussen zijn per les, afhankelijk van het aantal lesminuten wat je kiest. Hier vind je de tarieven en toelichting op de tarieven.

Geldig met ingang van seizoen 2022-2023. De tarieven voor individuele muziekcursussen voor het cursusjaar 2022-2023 vind je hier bij elkaar in één overzicht. Handig om te weten: De tarieven voor individuele muziekcursussen zijn per les, afhankelijk van het aantal lesminuten wat je kiest. Voor beginners bieden we ook een individuele Instapcursus van 10 opeenvolgende lessen met een lesduur van 30 minuten aan. Voor gevorderden of cursisten met een specifieke leervraag bieden we een 10-lessenkaart voor individuele muzieklessen van 30 minuten aan. In het overzicht vind je ook de tarieven voor muziektheorie, theorie-examens, praktijkexamens en talentontwikkeling. 

Hier vind je de tarieven en toelichting op de tarieven.

Alle lessen starten op maandag 5 september 2022. In het cursusjaar van 38 lesweken zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de individuele of groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is. Na je inschrijving voor je individuele muziekles neemt de docent contact met je op over de lesdag en –tijd.

Twijfel je nog over het instrument dat je wilt leren bespelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor een proefles van een individuele muziekles brengen we voor kinderen en jongeren (tot 21 jaar) €20 en voor volwassen €25 inclusief BTW in rekening per proefles. Tijdens deze proefles krijg je de volle aandacht van een muziekdocent om samen met jou te bepalen welk instrument je wilt bespelen, wat je wilt leren en je ontdekt of het klikt met deze docent. Ook bieden we instapcursussen aan. Tijdens de instapcursus, bestaande uit 10 opeenvolgende individuele lessen, kun je rustig kennismaken met een instrument.

Hoe oud moet je (kind) zijn voor een bepaald instrument?
We hanteren adviesleeftijden gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

Onder samenspel of samenzang vallen orkesten of koren die binnen de discipline muziek begeleid worden door een dirigent of docent. Ook deze orkesten of koren hebben maximaal 38 lessen per cursusjaar. Samenspel en samenzang is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument of kunt zingen, je bent pas écht een complete muzikant of zanger als je kunt samenspelen en samen zingen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten. Voor de inschrijving voor een koor of orkest geldt een proefperiode van vier weken waarin wordt bekeken of jouw niveau aansluit bij het niveau van de groep. De definitieve plaatsing wordt in overleg met de dirigent of docent bepaald op basis van deze proefperiode. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom.  
→ meer over Talentontwikkeling  

Popschool
Wist je dat we ook een aparte popafdeling hebben bij CKE?  Je kunt alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, heb je de mogelijkheid om een paar keer per jaar op het podium in Café C bij CKE of Café Wilhelmina te staan. Wil je graag meedoen in een van onze bands? Schrijf je dan in voor Bandcoaching. Je wordt dan in overleg met een van onze bandcoaches geplaatst in een band die bij jouw wensen past.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar onze muzieklessen voor kinderen? Vraag gerust een vrijblijvende proefles aan! Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden je vraag graag!

Contactformulier