donderdag 11 november 2021

Mural op pand CKE

Studio Giftig geïnspireerd door Fresku

Eindhoven – CKE doet mee aan het project Music & Murals. Op ons pand wordt op dit moment gewerkt aan een prachtig muurschildering door Studio Giftig. Inspiratie voor de mural is een nummer van Fresku. 

Kunst en muziek inspireren elkaar op talloze vlakken. Zo liet Leonardo da Vinci muzikanten spelen om de Mona Lisa te kunnen schilderen. Mondriaan liet zich inspireren door de jazz bij zijn werk Boogiewoogie. Het kunstenaarsduo van Studio Giftig is daarom gestart met het project Music & Murals In verschillende steden maken ze muurschilderingen, geïnspireerd door een lied van een artiest uit die stad. In Eindhoven viel de keus op Fresku. De schildering komt op de muur van CKE aan de kant van de Kruisstraattunnel.  Het beeld dat door Studio Giftig zal worden gemaakt, wordt geïnspireerd op een nummer van het pas uitgekomen album 'In de Lucht' van Fresku. 

Het nummer dat wordt verbeeld, past bij CKE en deze stad. Wij zijn allemaal in beweging. En daarbij is het proces nog belangrijker dan het resultaat.” vertelt Karin Visser, directeur van het CKE. De Gemeente Eindhoven ziet dit project als een verrijking voor Oud-Woensel. “De gemeente stimuleert projecten als Music & Murals, omdat de openbare ruimte gebruikt wordt om creativiteit te tonen, en daarmee mensen te inspireren.” 

Wil je de kunstenaars aan het werk zien? Dat kan. Ze zijn nog tot eind november bezig.