Vacature: Manager Bedrijfsvoering

1 fte

Cultuur & Kunst Eindhoven is op zoek naar een ervaren en strategische Manager Bedrijfsvoering, die vanuit een stabiele, financiële basis verdere invulling gaat geven aan de doelen van CKE. In de nieuwe functie van Manager Bedrijfsvoering ben je de stevige sparringpartner van de Directeur-Bestuurder en vervangt haar ook bij afwezigheid. De komende jaren staan er mooie uitdagingen klaar, waar jij als Manager Bedrijfsvoering een belangrijke adviesrol gaat spelen in de besluitvorming.

Bij de werving en selectie laat CKE zich bijstaan door ADJ. Bij Interesse vragen wij je dus ook voor 1 maart 2024 te solliciteren via hun bedrijfspagina Vacature Manager Bedrijfsvoering - ADJ.

 

Functiebeschrijving

Als manager Bedrijfsvoering ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de strategie en beleid van de organisatie. Daarbij adviseer en ondersteun je de lijn- en staforganisatie. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het proces van de vakgebieden Finance & Control, HR, ICT, Vastgoed en Verhuur. Daarbij ligt de nadruk op Finance & Control en zijn de overige vakgebieden extern belegd en ben je het eerste aanspreekpunt en sparringpartner in het kader van strategische vraagstukken. Je bent de gesprekspartner voor Raad van Toezicht, accountant en andere strategische partners op bovenstaande terreinen. Daarin draag je ook budgetverantwoordelijkheid. De complexiteit in de functie zit vooral in de verschillende financieringsstromen en de verantwoording daarop.

Jouw profiel

Als manager Bedrijfsvoering beschik je over de volgende kennis, ervaring en competenties:

 • Academisch werk- en denkniveau is een pré. Een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Accountancy) is minimaal vereist. 
 • Ervaring in het functioneren binnen een MT
 • Ruime ervaring in het adviseren van directie en management
 • Actuele kennis en ervaring in Finance & Control, HR, ICT, Vastgoed en Verhuur
 • Strategisch inzicht, analytisch vermogen en implementatiekracht
 • Netwerk- en onderhandelingsvaardigheden
 • Ervaring met coachen en begeleiden van professionals
 • Affiniteit met Kunst & Cultuur

Organisatie

CKE levert een unieke bijdrage aan de Eindhovense regio door het ontwikkelen van creatieve en kunstzinnige vermogens van mensen en door het creëren van ontmoeting en verbinding met kunst en cultuur. Wij geloven in de waarde van kunst en cultuur voor het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Daarom willen wij alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en beleven. Dat doet CKE volgens de strategische pijlers cultuuronderwijs, cursussen & workshops, talentstromen, amateurkunst en cultuurparticipatie.


Binnen de organisatie kennen wij lijn- en stafafdelingen. De lijnafdelingen Kunst & Creativiteit en Projectorganisatie & Advies zijn werkzaam op het gebied van cultuuronderwijs, cursussen & workshops, talentstromen, amateurkunst en cultuurparticipatie. Binnen Kunst & Creativiteit zijn alle Docenten werkzaam. Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten binnen de strategische pijlers. Zij zijn direct betrokken bij de eindgebruikers (leerlingen, cursisten en deelnemers). Binnen de lijnafdeling Projectorganisatie en advies zijn de Cultuuraanjagers, Coördinatoren Cultuuronderwijs, Coördinatoren Amateurkunst en Coördinator Talentontwikkeling werkzaam. Zij verrichten projectmatige, adviserende, ondersteunende, en/of monitorende werkzaamheden ten behoeve van de interne organisatie en externe vertegenwoordigers van gemeente, culturele, maatschappelijke en onderwijsorganisaties. Marketing & Communicatie, Services en Bedrijfsvoering verrichten adviserende, ondersteunende, en/of monitorende werkzaamheden ten behoeve van de lijn- en stafafdelingen. Elke afdeling is middels een leidinggevende vertegenwoordigd in het Management Team. 

Afdeling 

De Manager Bedrijfsvoering is lid van het managementteam en geeft leiding aan de Financial Controller, Personeels- en Salarisadministrateurs en de Financieel Administratief Medewerkers. In totaal geef je leiding aan 5 medewerkers. 
De Manager heeft contact met de auditcommissie van de Raad van Toezicht, externe accountant en arbeidsjurist. De Manager is ook verantwoordelijk voor het contractmanagement van de uitbestede diensten HR, ICT, Vastgoed, Verhuur en Horeca. De Manager Bedrijfsvoering en de Directeur-Bestuurder vervangen elkaar bij afwezigheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingedeeld in schaal 14. Je salaris bedraagt daarom maximaal €6.528,- (let op indexatie per 1-9-’24) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur)
 • De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kunsteducatie zijn van toepassing. Meer informatie hierover vind je op cultuurconnectie.nl. 
 • Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen in een dynamische en culturele omgeving.
 • Je komt terecht in een enthousiast en professioneel team binnen een inspirerende werkomgeving.

Procedure

Bij de werving en selectie laat CKE zich bijstaan door ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via de website van ADJ. > Vacature Manager Bedrijfsvoering - ADJ.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 1 maart 2024 tegemoet