donderdag 3 november 2022

LICHTERBIJ op Glow Eindhoven

In samenwerking met bewoners van Vitalis

’s Werelds grootste internationale lichtkunstfestival GLOW is een feest voor je zintuigen en je verbeelding! Op de GLOW-route geniet je van lichtkunstwerken, installaties en satellietprojecties die speciaal gemaakt zijn voor de plaats waar ze staan of plaatsvinden. Alles gemaakt voor en geïnspireerd door de stad. GLOW verrast en verwondert! Op de pleinen, plantsoenen en in de straten op onverwachte plekken. 

LICHTERBIJ 
Kunstenaar Elke Veltman en (stads)dichter Jessica Bartels kregen een opdracht vanuit CKE en Vitalis in het kader van de Week van de eenzaamheid. Tijdens het gesprek, kwamen ze erachter dat zij allebei een bijbaan hebben gehad in de thuiszorg. Al snel werd duidelijk wat de insteek van de opdracht moest worden: Levensverhalen in de spotlights zetten. Samen met stadsdichter Corinne Heyrman bezochten Elke en Jessica bewoners van Woonzorggroep Vitalis. De verhalen kwamen naar boven, en werden vertaald door de dichters in prachtige levensgedichten die met verschillende handwerktechnieken en hulp van bewoners op oude lakens geborduurd werden. Alle verhalende gedichten schitteren nu op de lantaarnpalen van de Bleekstraat (lees hier meer over Lichterbij ...) 

OPENINGSTIJDEN 
van 12 tot en met 19 november 2022 kun je alle lichtkunstwerken in de binnenstad en het satellietproject op de High Tech Campus bezoeken  
Zaterdag en zondag 18.30 – 23.00 uur 
Maandag t/m donderdag 18.30 – 22.00 uur 
Vrijdag en zaterdag 18.30 – 23.00 uur

 

Lichterbij - GLOW (gloweindhoven.nl)

LICHTERBIJ op Glow Eindhoven