zaterdag 30 september 2023

Kunstroute: Alles voor de liefde

Een kunstroute door de buurten Mensfort en Kronehoef

Zeven hartverwarmende verhalen van buurtbewoners uit Kronehoef, Rapenland en Mensfort zijn omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Deze unieke creaties worden op 30 september 2023 tussen 13:00 en 17:00 uur onthuld tijdens ‘Alles voor de liefde: een kunstroute door de wijk’. Het evenement, dat plaatsvindt tussen Wijkcentrum de Werf in Mensfort en Ontmoetingsruimte het Hof in Kronehoef, biedt bewoners van Woensel Zuid en kunstliefhebbers een betoverende middag vol verrassingen. De kunstroute kan op eigen initiatief gratis worden gevolgd en iedereen is welkom. Wandel je mee? Bekijk onderaan de pagina de route en de twee mogelijke startpunten. 

Ontdek kunst in alle vormen

Elk kunstwerk vertelt een ander verhaal, waardoor bezoekers kunnen genieten van diverse kunstvormen, waaronder live muziek, straattheater, beeldende kunst, VR-kunst en film. Er zijn twee startpunten waar je de route kunt beginnen: vanuit wijkcentrum de Werf of ontmoetingsruimte het Hof. Beide ontmoetingsplekken fungeren tevens als festivalharten waar bezoekers kunnen samenkomen, een praatje maken, iets kunnen drinken en de routekaart kunnen ophalen. Naast kunstwerken leer je ook Woensel Zuid beter kennen. Er zijn diverse kraampjes waar buurtinitiatieven informatie verstrekken. Kortom, een dag vol kunst, cultuur en ontmoeting in de buurt.

Een viering van liefde, kunst en gemeenschap

De kunstroute op 30 september 2023 markeert het hoogtepunt van het project 'Alles voor de Liefde'. Het is een viering van liefde, kunst en gemeenschap, waarbij bijzondere verhalen worden gedeeld met bewoners en kunstliefhebbers. Mis dit unieke evenement niet en ontdek het verhaal van buurtopa Jan en zijn olifanten, de digitale kunstinterpretatie van de meiden van de Energy, en nog veel meer. Wandel mee op de kunstroute en laat je betoveren door de liefde en creativiteit van Woensel Zuid. De getoonde kunstwerken zijn gemaakt door docenten van CKE, kunstenaars en ontwerpers uit Eindhoven.

Over ‘Alles voor de Liefde’

De inspiratie voor dit evenement komt voort uit de mini-documentaire 'Alles voor de Liefde', die vorig jaar in samenwerking met CKE, Woonbedrijf en de gemeente Eindhoven werd gemaakt. In deze documentaire deelden bewoners uit Kronehoef, Rapenland en Mensfort hun persoonlijke verhalen over wat liefde voor hen betekent. Hieruit zijn 7 verhalen geselecteerd en omgetoverd tot kunstwerken.