donderdag 11 juli 2024

Kennismaken met: Bob Alisic

Een van onze vrijwillig fotografen 📸

Je hebt al vaak foto's van hem gezien, waarschijnlijk zonder dat je het doorhad. We hebben het over Bob Alisic: een van onze vrijwillige fotografen. 🙌 Hij maakt fotoreportages van onze evenementen, voorstellingen, muziekoptredens, Halloweentochten, samenwerkingsprojecten met Vitalis en nog véél meer. Bob komt al sinds 2011 over de vloer bij CKE. Eerst als fotografiecursist en later als vrijwillig fotograaf. 
 
Bob: 'Ik heb een voorkeur voor het fotograferen van mensen, straatbeelden, optredens en portretten. Vaak in zwart/wit. Ik vind het boeiend om mensen vast te leggen: hun interacties, emoties en culturen.'
 
Hij vertelt ook over de mini-camera op de foto hieronder: 'Deze kleine camera heeft voor mij veel meer betekenis dan alleen als een fototoestel. Een van mijn ooms reisde als musicus erg veel en bracht uit Japan deze kleine camera mee voor een van mijn verjaardagen. Zijn oudere broer, ook musicus, had fotografie als grote hobby. In zijn donkere kamer heb ik de magie ontdekt van een wit vel papier waarop langzaam uit het niets een foto tevoorschijn kwam. Van hem heb ik geleerd om foto’s te maken ze af te drukken, in het begin met deze kleine camera.'
 
‘Als kind ben ik begonnen met deze zeer kleine camera (werkend met 16mm film), met één sluitertijd en vaste lens, geen zoom en ook geen autofocus. Later heb ik gewerkt met diverse camera’s, ook gebruikmakend van eigen donkere kamer. In 2011 ben ik serieus gestart met digitale fotografie. Sinds 2016 ben ik lid van Fotoclub Ericamera. En ook heb ik een aantal workshops gevolgd bij FOAM in Amsterdam en paar specifieke workshops over straatfotografie.’