woensdag 2 augustus 2023

HK1 en CKE presenteren: HK1 High Lights Kunstweek

Kunstweek en festival in teken van persoonlijke groei

De week van 21 t/m 25 augustus staat in het teken van kunst én persoonlijke groei! HK1 en CKE organiseren dan samen de eerste editie van de HK1 High Lights Kunstweek. Een week waarin je mee kan doen aan creatieve workshops die in het teken staan van de hoogte- en dieptepunten van jouw leven, begeleid door docenten van CKE. De kunstweek wordt afgesloten met het HK1 High Lights Festival op vrijdagavond 25 augustus. Alle workshops én het festival vinden plaats bij HK1, aan de Hessen Kasselstraat 1 in Eindhoven. Iedereen is welkom en toegang is gratis! 

Levenservaringen als inspiratiebron voor prachtige kunstwerken

Deelnemers worden tijdens de workshops uitgedaagd om hun meest impactvolle ervaring uit het leven om te zetten tot een kunstwerk. Dat kan van alles zijn: een droom die uitkwam of een minder leuke levensgebeurtenis. Het doel is om deze ervaringen om te zetten in kunstwerken. Zo wordt ieder persoonlijk verhaal omgetoverd tot een prachtig kunstwerk: een blijvende herinnering aan de groei en ontwikkeling.

Creatieve workshops met professionele begeleiding

Verschillende kunstdisciplines komen aan bod tijdens de workshops, zoals theater, zang en fotografie. Zo is er een workshop theater, waarin we aan de slag gaan met leuke speloefeningen en improvisatie. Je kunt ook mooie liedjes meezingen in een zangkoor. De deelnemers worden begeleid door professionele kunstvakdocenten van CKE. Iedereen kan zich aanmelden en gratis meedoen. 

High Lights Festival op vrijdag 25 augustus

De kunstweek wordt op vrijdag 25 augustus afgesloten met het gratis High Lights Festival op het buitenterrein van HK1. Van 18:30 tot 20:00 uur presenteren de deelnemers vol trots hun kunstwerken, die ze hebben gemaakt tijdens de workshops. Iedereen is welkom. Het festival is één grote dynamische en spontane voorstelling. Zo staan er uit het niets deelnemers op om hun verhalen te delen op een grote stapel pallets, worden er foto’s met elkaar gedeeld of wordt er spontaan gezongen rondom het kampvuur. En dat allemaal onder het genot van een lekker hapje en drankje. Verwacht het onverwachte en laat je verrassen!

Compleet programma en aanmelden workshops

Een overzicht van het programma van de HK1 High Lights Kunstweek vind je op neos.nl. Aanmelden voor één van de workshops kan door te mailen naar HK1@neos.nl of telefonisch via 040-25 23 277. Het programma van de Kunstweek duurt van maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus, iedere dag van 10:00 tot 16:00 uur.