donderdag 15 juni 2023

Succesvollere kunstprojecten voor ouderen dankzij (S)Pionieren

Met visuele handleiding

Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van ouderen. Maar, het werken met ouderen vraagt om specifieke kennis van kunstvakdocenten. Daarom is het project (S)Pionieren opgezet door Vitalis WoonZorg Groep, onderzoeksinstituut Nivel en CKE. Aan de hand van 7 kunstprojecten is er een duurzame werkwijze ontwikkeld die kunst en ouderen samenbrengt. Met die werkwijze kunnen (zorg)organisaties, ouderen en kunstdocenten zelf aan de slag. 

Over (S)Pionieren 

In het project ‘(S)Pionieren’ brengen we kunstvakdocenten samen met ouderen(zorg). Daarbij krijgen de docenten de unieke kans om de wereld van de ouderen(zorg) van heel dichtbij mee te maken in de huizen van Vitalis. Benieuwd naar de ervaringen van de CKE-docenten en begeleiders van Vitalis? Lees dan deze prachtige verhalen: 

Download de visuele handleiding 

Een jaar lang namen zeven kunstvakdocenten een kijkje in de leefwereld van ouderen. Het doel? Ingrediënten en kennis verzamelen om kunstprojecten te ontwikkelen voor het geluk, welzijn én de gezondheid van deze doelgroep. De resultaten zijn vertaald in een visuele handleiding vol inzichten. Download ‘m hier. 

Wil je meer weten over het onderzoek dat onderzoeksinstituut Nivel uitvoerde? Lees dan dit artikel