maandag 18 oktober 2021

Halloween in de wijken

Verbinding stond centraal tijdens theatrale spooktocht

CKE organiseerde samen met een aantal Eindhovense bewonersorganisaties Halloween in hun wijken. Alle buurtbewoners konden meelopen in een theatrale optocht of hun huis versieren. De focus lag op de participatie van jong en oud op een manier die bij hen past.  Want CKE ziet Halloween als een kans om buurten te laten zien dat een gezamenlijke inspanning tot prachtige dingen kan leiden.

Halloween is een belangrijk feest in veel buurten en wordt steeds populairder. Dat is logisch: het feest spreekt tot de verbeelding en mensen uit allerlei culturen, achtergronden en leeftijden herkennen de beeldtaal van Halloween. De focus ligt vaak echter vooral op het verzamelen van snoep door de kinderen. CKE en de deelnemende buurtorganisatie vinden dat iedereen in de wijk moet kunnen meedoen. Op een manier die bij hen past. Daarom pakten wij het iets anders aan.

Alle buurtbewoners die wilden meelopen in de stoet konden een workshop decor en kostuum volgen. Ook kregen ze professionele make-up. Bewoners konden hun huis aanmelden voor de route. De stoet trok dan langs hun huis. Het thema van de stoet was dit jaar: Robotzombie Mars van Professor Philip von Lichtinhausen.  De Halloweenoptochten vonden plaats in het laatste weekend van oktober. De wijken Mensfort. Tivoli. Oude Spoorbaan en Burghplan deden mee. Nieuwsgierig hoe dat eruit zag? Bea Straver maakte een aantal geweldige foto's: