woensdag 8 juni 2022

‘Groentjes’ bewonen Circulaire Huiskamer

Groene Week in de Tempel

Groen, groener, Groentjes! Woon je in De Tempel, dan kun je zomaar deze vrolijke groene dames Eva en Sterre tegen het lijf lopen. Zij zijn de tijdelijke bewoners van de Circulaire Huiskamer in de Tempel. Samen met ontwerper Eva Broekhuijse organiseren ze vanuit deze Huiskamer tal van activiteiten die laten zien dat groen, circulariteit en duurzaamheid allesbehalve saai en stoffig zijn.

Sterre en Eva wonen in de Circulaire huiskamer

Bewustwording, maar dan leuk

Groene Graffiti, een insectenproeverij, afgedankte meubels een nieuw leven geven, stekjes kweken en ruilen, je eigen groene beauty producten maken, sprookjesachtige kampvuurconcerten… zomaar een greep uit de activiteiten die op het programma staan. Bewustwording, maar dan leuk, verrassend en laagdrempelig. En het draagt tegelijkertijd bij aan onderlinge ontmoeting en een fijne, gezellige buurt.

Kom langs!

Nieuwsgierig? Kom dan gezellig langs. Je vindt de Circulaire Huiskamer nog tot en met 17 juni op Neerpeltlaan in de Tempel. Wil je ook meedoen aan een van de activiteiten? Check dan het programma op de groene container of op groenewijkweek.nl/programma.

Groene week

De Circulaire Huiskamer is een initiatief van Meijsindebuurt en onderdeel van de Groene Week in de Tempel (10 tot en met 17 juni). De Groene Week is een initiatief van het Duurzaamheidspact, in samenwerking met Yellow Sunshine. De Groene Week is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, elke keer in een andere buurt, gericht op speelse en laagdrempelige bewustwording rondom duurzaamheid.

De Circulaire Huiskamer is een voormalige ‘spacebox’, die dienst deed als studentenwoning. En nu een mobiele, multifunctionele ontmoetingsruimte die op een speelse manier het verhaal van circulariteit vertelt. Het programma van de Circulaire Huiskamer wordt mede mogelijk gemaakt door Yellow Sunshine, Buurtfonds Woonbedrijf, CKE en Meijsindebuurt.  

‘Groentjes’ bewonen Circulaire Huiskamer ‘Groentjes’ bewonen Circulaire Huiskamer ‘Groentjes’ bewonen Circulaire Huiskamer