Als je Eindhoven binnenkomt zie je het op de borden staan: Goed dat je er bent. Met dit fotoproject haakt CKE in op dit thema.

Je ziet portretten van mensen in Eindhoven, op straat gemaakt door de fotogroep van CKE. Die bestaat uit geoefende amateurfotografen die zich graag creatief en inhoudelijk laten uitdagen. Ze verdiepten zich onder begeleiding van hun docenten in de fotografiestijl van de Amerikaanse fotograaf Richard Avedon.

Op een soortgelijke manier - met grote stukken wit papier als achtergrond - portretteerden zij op verschillende plekken in de stad mensen die daar op dat moment waren. Door hun houding, blik en de uitwerking van de foto’s gelijk te houden, ontstaat een krachtige uniformiteit in deze ‘karakterkoppen’.

Expo bij station
Een eerste serie van deze portretten op grootformaat was in januari 2017 te zien op de bouwschuttingen aan het 18 Septemberplein bij het station in Eindhoven (met dank aan ProRail).


Filmpje van het posterplakken (camera en montage Roos Moorren)

Meer locaties
We willen graag dat de levensgrote portretten steeds op nieuwe plekken in de stad opduiken. Zo waren of zijn ze ook te zien bij Dynamo aan het Catharinaplein, Seats2Meet op Strijp-S en het CKE-gebouw aan de Stratumsedijk.De mannen (en vrouwen) van de bouw
Sinds 24 mei zijn nieuwe portretten te bewonderen op de bouwhekbanners van het CKE-gebouw aan de Pastoor Petersstraat. Hiervoor poseerden verschillende mannen van de bouwploeg die daar dagelijks werkt aan de realisatie van het nieuwe Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie. Ook drie studenten van SintLucas die aan het interieurontwerp werken, gingen op de foto.

Deelnemers
De fotografen die aan dit project meedoen zijn: Tony Blaak, Rudy Bockel, Iris Breugelmans, Stefan van Duijnhoven, Roel van Gompel, Ed Jansen, Rob Klinkhamer, Paul van Montfort, Yvette Pluijms, Jan-Willem van Roosmalen, Cindy Spijkerman, Wilbert Verkaar, Ilse Verrijt, Anja Versteden-van der Linden, Oscar Vinck, Patrick de Wagt, Gerard Walles en Mymza Wever, onder begeleiding van Marcel de Buck en Hanneke Franssen-Moorren.

In de media
16-01-2017: artikel in het Eindhovens Dagblad 
16-01-2017: artikel en video op de website van Studio040


Goed dat je er bent Goed dat je er bent Goed dat je er bent