dinsdag 13 december 2022

Geslaagde filmpremière Alles voor de Liefde

Met link naar de foto's

 

ALLES VOOR DE LIEFDE
Terugblik filmpremière

Vrijdag 18 november 2022 was het zover: de première van de minidocumentaire Alles Voor De Liefde. De rode loper werd uitgerold voor alle buurtbewoners van Mensfort, Kronehoef, Rapenland en Barrier, en in het bijzonder voor de bewoners die hun verhaal hadden verteld in de liefdesbus. Nadat de rode loper nog eens extra gestofzuigd was, de portretten van de bewoners zorgvuldig neergezet waren, de fotohoek ingericht en het kledingwinkeltje van het Leger des Heils opgezet was, gingen de deuren open. 

Iedereen was al prachtig gekleed, maar men kon er nog een schepje bovenop doen door een kledingaccessoire van het Leger des Heils (Pisanostraat) uit te kiezen, speciaal voor een fotomoment door fotografen Bea Straver en Bertine van Walwijk. 

Voor aanvang van het programma maakten bezoekers met elkaar een praatje en dronken een kopje koffie in de foyer van CKE. Toen was het tijd voor het avondvullende programma in de zaal, wat van start ging met de minidocumentaire ‘Alles Voor De Liefde’. De documentaire was een mooie verzameling verhalen die soms ontroerde en soms uitnodigde tot een lach. Korte verhalen in de vorm van citaten (‘Als ik voetbal heb ik geen tijdsbesef. Dan is het alleen ik en voetbal’) werden afgewisseld met langere verhalen; van een verhaal over de liefde voor de olifant tot een bijzonder verhaal over naastenliefde. Youri Kok praatte de avond aan elkaar, terwijl Max Dikland de techniek van de avond en de film verzorgde. Samen met de cultuuraanjagers van CKE vormen zij de projectleiding en zorgden dat alles op rolletjes verliep.

Na de film, die met luid applaus van het publiek werd afgesloten, werden de bezoekers getrakteerd op een debuutoptreden van de jonge rapper Jahvensly, een geweldige act van dansgroep B4real en enkele prachtige liedjes van zangeres Lisa van Nes, die met haar gevoelige eigen liedjes het publiek stil kreeg. Vervolgens werd er een korte vooruitblik geworpen op de volgende fase van het project: zeven van de achtendertig verhalen zullen gekoppeld worden aan kunstenaars die aan de hand van deze verhalen kunstwerken zullen maken. Ontwerper Almar Sinte Maartensdijk nam de bezoekers mee in hoe een ontwerpfase van een kunstwerk in zijn werk gaat. De uiteindelijke kunstwerken zullen in het voorjaar tentoon worden gesteld in de Woensel-Zuid. Ook zeker iets om naar uit te kijken! Na het programma in de zaal werd er nog nagepraat onder het genot van een drankje en livemuziek. Kortom, een prachtige avond voor en door de buurt!

Bekijk hier de foto's van deze geweldige avond. 
Wil je jouw foto laten verwijderen? Mail dan naar marketing@cke.nl