donderdag 25 januari 2018

Fotografen gezocht voor project met Vitalis

Iedereen mooi op de foto!

Iedereen verdient het om mooi op de foto te staan. Ook mensen die op leeftijd zijn. Maar wat is mooi? Een officieel studioportret, zorgvuldig uitgelicht, kleren goed, haren goed, rechtop zitten, egale achtergrond. Of toch iets anders? Vrijer, spontaner, geënsceneerd of een snapshot op het perfecte moment. Studioportret of vrij portret. Wat is mooier? Daarover gaat dit project. En er is nog iets anders. Als op een zorgvuldige manier een foto van je wordt gemaakt, dan is dat een intense vorm van communicatie. Je krijgt aandacht, wordt gezien. Dit project gaat dus ook over contact maken, geduld hebben, je inleven in de ander.

De fotomodellen zijn bewoners van Vitalis Wilgenhof. Het zijn senioren. De fotografen zijn amateurfotografen uit Eindhoven en omstreken die zelfstandig portretfoto’s kunnen maken en plezier hebben in het leggen van contacten. We willen graag 40 bewoners van Vitalis op de foto zetten en dat betekent dat er ook 40 fotografen aan dit project kunnen meedoen.

Hoe het werkt
We gaan een eenvoudige fotostudio bouwen in de bibliotheek van Vitalis Wilgenhof aan de Gasthuisstraat 1 in Eindhoven. Zwarte achtergrond, stoel, een paar fotolampen (geen flitsinstallatie). Die fotostudio blijft van 23 februari t/m 17 maart 2018 staan. Op vrijdag en zaterdag wordt er gefotografeerd. Wij zorgen voor de match tussen fotograaf en model. Je krijgt de studio één uur tot je beschikking. Reserveer ook tijd om samen met het model de foto’s te bekijken en een kopje koffie te drinken. Als je je voor dit project aanmeldt, dan krijg je een intekenlijst met mogelijke tijden/dagen waarop je kunt fotograferen. Tijdens een tweede sessie maak je een vrij portret. Je bepaalt zelf met het model wanneer en waar dat gebeurt (in maart of april).

Na de fotosessies kies je samen met jouw model één studioportret en één vrij portret uit. Die twee bestanden stuur je naar CKE. Wij maken prints die later dit jaar in Vitalis Wilgenhof en bij CKE worden geëxposeerd. We denken dat het een spannende expo wordt. De kijker kan onderzoeken, kijken en beslissen welke manier van portretteren het meeste aanspreekt. De fotobestanden worden ook naar de modellen en/of hun familie gestuurd.

Aanmelden als fotograaf
Is je interesse gewekt en wil je meedoen? Stuur dan een mail naar frits.achten@cke.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ken je misschien andere fotografen die geïnteresseerd zijn? We stellen het op prijs als je dit bericht met hen deelt.

Over het project
Mooi op de foto wordt georganiseerd door Vitalis Wilgenhof en CKE. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Maaike Mul (040-2148300, 06-23631148 of m.mul@vitalisgroep.nl) of Frits Achten (06-22173002 of frits.achten@cke.nl).