Eindje AAN | Led Light District

  • Voor alle beeldende kunst-amateurs of amateurvereniging, (beeldende) kunstliefhebbers
  • Dinsdag 15 februari tot en met dinsdag 12 april 2022.
  • Locatie: Heuvel Eindhoven
  • CKE i.s.m. Heuvel Eindhoven
  • Led Light District, een gezamenlijke expo in de Heuvel, het winkelcentrum van Eindhoven. Kom naar hartenlust gluren en window-watchen in het rode licht! 14 Rood verlichte ramen zijn gevuld met werk van allerlei beeldende amateurkunstenaars en zij presenteren graag hun werk solo of namens hun club. Led Light District is een nieuwe en steeds wisselende (fl)expoplek in de binnenstad van Eindhoven.

Doe je mee aan Led Light District?

Een aantal beeldende kunst-clubs en cursisten beeldende kunst bij CKE ontvangen in week 4 via CKE een uitnodiging. Wil je ook graag meedoen? We houden een plaats in de exporuimte vrij voor een amateurkunstenaar beeldend. Interesse? Stuur een mail voor 8 februari naar amateurkunst@cke.nl met vermelding van Led Light District, je naam, emailadres, het soort kunst dat je maakt, als al bekend het kunstwerk (eventueel met titel) en de afmeting daarvan (de boxen hebben een afmeting van 70x70x70 en je werk staat veilig achter glas). Vragen? Neem dan contact op via amateurkunst@cke.nl. 

Kom je genieten?

Eindje AAN| Led Light District zie je in de Heuvel. Nadere informatie over het programma volgt. Deze expositie blijft van 15 februari t/m 12 april 2022 te zien, dus kom gluren wanneer je wil.

Interesse om lid te worden van een beeldende kunstclub of meer te leren over beeldende kunst?  

Vind je het leuk om samen met anderen te bezig te zijn met beeldende kunst en te leren? Kunstclubs zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Neem contact op met amateurkunst@cke.nl.  Wil je meer leren over beeldende kunst, bekijk dan onze beeldende cursussen

#eindjeaan #ledlightdistrict

Exposanten vind je hieronder

Stadshobbycentrum Eindhoven

Stadshobbycentrum Eindhoven is een uniek hobbycentrum in Tongelre waar in een ontspannen sfeer het beoefenen van hobby’s samen komt met gezelligheid. Het Stadshobbycentrum is er voor alle 50-plussers uit de regio Eindhoven die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen. Men kan op basis van beschikbare ruimte vrijblijvend deelnemen aan een ruim aanbod van activiteiten; van houtbewerken tot boekbinden, en van glas bewerken tot het maken van sieraden.

Loes Doorleijers – Familie - Albast steen 
Atie Hafkenscheid-Koopmeiners - ‘Geen titel’ - Keramiek 
Karin van Rijn – Seasons - Glas Fusion

www.stadshobbycentrum.nl   |   info@stadshobbycentrum.nl 

  

Keramiekvereniging BKT

Keramiekvereniging BKT is opgericht in 1980 en heeft als doel zowel de beginnend als gevorderde keramist, handvormen of draaien, een creatief platform te bieden. Je krijgt hier de mogelijkheid om je onder deskundige leiding van academisch geschoolde begeleiders/ kunstenaars te ontwikkelen in het werken met klei en alle daaraan verbonden disciplines. De bijeenkomsten zijn verdeeld over negen dagdelen van elk twee en een half uur. Je kunt je inschrijven voor één of, als je dat wilt, meerdere dagdelen. Het lidmaatschap bevat 33 bijeenkomsten verspreid over het kalenderjaar. De schoolvakanties zijn voor zover mogelijk in het rooster opgenomen.

Frank Seegers – tulpenvaas – keramiek 
De vaas is gemaakt door twee schalen te draaien en vervolgens samen te voegen (assembleren). Daarna zijn de kelkjes van de mast (een grote gecentreerde homp klei) gedraaid om vervolgens af te draaien en ook te assembleren. Hierna is de vaas door en door gedroogd om vervolgens in de oven de eerste brand te laten ondergaan. Dit heet biscuitbrand. Hierna kan het glazuren beginnen. Verschillende pigmenten aangemaakt in een transparante basisglazuur. Vervolgens over het werk laten vloeien en daarna bakken op 1100 graden (aardewerk).

www.bkt-keramiek.nl   |   info@bkt-keramiek.nl

Schilderclub Navenant

Schilderclub Navenant is een teken- en schilderclub voor senioren. Schilderen is een mooie vrijetijdsbesteding. Ook al heb je nog nooit geschilderd kom dan vrijblijvend kijken op dinsdagmiddag waar onder begeleiding geschilderd wordt. Van 12.45 tot 14.45 en van 15.00 tot 17.00 uur. Thuis in het wijkgebouw De uitwijk aan de Generaal Pattonlaan 124, ingang achterom. Wij hebben geen website, maar bij vragen staat Michel v.d. Velden je graag te woord: 06-81605563
 
Marijke van Tuijl – Thaise vrouw - olieverf
Schildert al ruim 20 jaar met plezier bij diverse clubs waaronder Club Navenant, club Budel en voor de corona in Arendonk. Ze werkt met olie- en acrylverf. Het tentoongestelde schilderij is geschilderd met olieverf. Marijke raakte direct geïnspireerd door het gezichtje van een oud bergvrouwtje uit noord Thailand. Voor informatie over het werk, bel Marijke: 06-23642690.

Met Potlood en penseel

Met Potlood en penseel is een vereniging die bedoeld is voor mensen die samen met anderen willen schilderen of tekenen onder professionele begeleiding. Zij zijn gevestigd in wijkgebouw ‘de Lievendaal” in West-Eindhoven. De ca. 120 leden worden door professionele kunstenaars begeleid. De vereniging organiseert voor leden ook excursies naar verschillende musea, geeft lezingen en verzorgt workshops in verschillende technieken.

www.potloodenpenseel.nl

Truus van den broek-Godlieb – Danseresje - Acryl 

MK Atelier

MK Atelier is het atelier van Mia Koeneman. Zij maakt aquarellen en schilderijen en geeft cursussen tekenen en schilderen. In het ruime en lichte MK Atelier (in Eindhoven - stadsdeel Tongelre), kun je in een ontspannen sfeer veel leren over het werken met aquarel en vooral ook er steeds meer plezier aan beleven, samen met de andere deelnemers. Van oktober tot april kun je deelnemen aan deze cursussen van 17 lessen.

www.mkatelier.nl

Alies Haan – Stadsimpressie -  Aquarel 

Atelier de olifant

Bij Atelier de olifant in Woensel Zuid kun je terecht voor teken- en schilderlessen voor kinderen en volwassenen. De inbreng van de mensen in de groep creëert een rijke voedingsbodem voor creatie, vrolijkheid en ontwikkeling.

www.cursusschildereneindhoven.nl | info@atelierdeolifant.nl 

Thijs Bekkers (12 jaar oud) - geen titel - Acryl 

Atelier36

Atelier36 biedt schilder- en tekenlessen aan (ook in het Engels). Wil je je passie vinden in schilderen, je vaardigheden vergroten of je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen? Dat kan in Atelier36. Er wordt gewerkt in kleine groepen tot maximaal 8 personen, onder begeleiding van Afke Schenkelaars. 

Al schilderend leer je over o.a. toonwaardes, kleur, portretten en abstraheren. Er wordt een algemeen programma aangeboden dat ieder op z’n eigen tempo en eigen manier kan volgen. Dus ervaring is niet nodig. Het is leuk en inspirerend om samen met anderen te schilderen. Je leert veel van elkaar! Ook is er altijd ruimte voor jouw eigen schilderproject. Je kunt het hele jaar door beginnen als er plaats is. Er zijn cursussen s’avonds, overdag en in het weekend, waar nodig in het Engels. Dus ook toegankelijk voor expats. Leuk elkaar te ontmoeten en samen te schilderen. Welkom allemaal!

www.atelier36.info | afkeschenkelaars@atelier36.info

Vivian de Kler – geen titel - Acryl

CKE

Bij CKE, Ofwel Centrum Voor de Kunsten Eindhoven, kun je alles leren op het gebied van beeldende kunst, fotografie, muziek, dans, theater, musical en schrijven. Wil je eerst even uitproberen of de cursus bij je past of denk je dat je al wat moet kunnen? Dat is helemaal niet nodig, want je kunt alles bij ons leren. Twijfel je nog, doe dan eerst een proefles! Deze proeflessen verplichten je tot niets. 

Lucienne Kleisen – Can you hear me - Acryl 
Emmie van Beers – Sicilie - Zeefdruk 
Emmie van Beers – Sicilie - Zeefdruk 
Ben van den Broek – Doorgelicht  - Tekening